>

Brøndby IF klar med digital opgradering til den nye sæson

Når Brøndby IF inden længe tager hul på den nye sæson, har de et nyt våben med i bagagen. Klubben har som det første fodboldhold i Norden indgået et samarbejde med den globale it-virksomhed SAP om SAP Sports One, der er en alt-i-en cloudløsning. Fremover vil Brøndbys trænere, fysioterapeuter og spillere få endnu større indsigt i egne og modstandernes data. Løsningen er udbredt i store europæiske ligaer og bruges bl.a. af Bayern München og Manchester City.

Med løsningen kan Brøndby IF’s trænere og spillere få indsigt i historiske og nye data om både deres eget og modstandernes spil, og på det mere praktiske plan kan staben koordinere kalendere, træningsplaner og diæter. Trænerstaben kan ligeledes bruge SAP Sports One til at monitorere spillernes skadeshistorik, og klubbens talentspejdere kan bruge den til at få et endnu større kendskab til potentielle spillere. Alt information kan tilgås fra smartphones og mobile enheder.

”Vi arbejder målrettet med konceptet om at spille det bedste presfodbold i Danmark, men forudsætningen for, at det lykkes, er en helt enorm disciplin fra alle i klubben – ikke kun spillerne, men hele organisationen af trænere, fysioterapeuter osv., der sammen får det til at fungere. Vi har set, hvordan SAP Sports One har hjulpet andre hold i fx den tyske liga gennem metodisk arbejde, og vi forventer, at alle i truppen får gavn af yderligere data og indsigt, så vi kan blive endnu skarpere, når vi møder modstanderne på banen,” siger Troels Bech, sportsdirektør i Brøndby IF.

Hos SAP er den danske adm. direktør Jørn Jacobsen også glad for den foreløbigt treårige aftale med Brøndby IF.

”Både som landechef for SAP Danmark og ganske almindelig fodboldfan bliver det en fornøjelse at følge med fra sidelinjen og se, hvad løsningen kommer til at betyde i dansk regi. Danske elitehold inden for flere forskellige sportsgrene er ved at få øjnene op for værdien af data og muligheden for at bruge dem strategisk i deres forberedelse og træning. Små marginaler, dét at være bedst på dagen og mavefornemmelser vil dog stadig være faste ingredienser i sport – og sådan skal det helst også være,” siger Jørn Jacobsen fra SAP Danmark.

Bruges af de regerende mestre i Premiere League

SAP Sports One bruges af stort set hele den tyske bundesliga, bl.a. FC Bayern München, Borussia Dortmund og Werder Bremen. Også i England er løsningen så småt ved at vinde indpas. De regerende mestre i Premiere League, Manchester City, indgik således en aftale med SAP tilbage i 2015. SAP Sports One kommer ikke kun spillere og trænere til gavn. Fysioterapeuter og læger kan få overblik over spilleres skadehistorik og helbredstilstand, og de administrative medarbejdere kan bruge løsningen til at håndtere logistiske opgaver som fx at holde styr på visum, når klubber med ofte mange forskellige nationaliteter skal spille i udlandet. 

 

En investering i morgendagens Brøndby-talenter

Også de unge spillere i Brøndby IF får glæde af SAP Sports One. Klubben har også sikret, at spillere helt ned til Brøndbys Masterclass kan bruge løsningen til at optimere deres træning og spil. Ifølge Troels Bech er det positivt, at unge talenter lærer at arbejde med dataanalyser allerede fra starten af deres fodboldkarriere. ”Det er en væsentlig del af klubbens DNA at investere i ungdommen, og ungdomsarbejdet har altid været højt prioriteret. Derfor er det også helt naturligt, at vores unge spillere bliver omfattet af denne aftale. Det er rigtig godt, at de bliver bekendte med sportens digitale værktøjer tidligt i deres karriere. Jo mere bevidste de bliver om deres styrker og svagheder, jo bedre kan vi sammen klargøre dem til førsteholdstruppen,” siger Troels Bech.

Brøndbys trænerstab introducerede løsningen til Superliga-spillerne på klubbens seneste træningslejr til Østrig i juni måned.

Se video: Sådan bruger Brøndby-spillerne SAP Sports One

SAP Sports One bruges af professionelle sportshold i hele verden inden for fodbold, ishockey, håndbold, basketball, skisport og rugby. Overblik over SAP Sports One løsningen er vedhæftet som PDF-fil nedenfor som relateret materiale.

SAP Sports One: https://www.sap.com/denmark/products/sports-one.html


Troels Bech, sportsdirektør Brøndby IF og Jørn Jacobsen, Administrerende Direktør SAP Danmark.

Om Brøndby IF
Brøndbyernes Idrætsforening blev stiftet den 3. december 1964 ved en sammenslutning af fodboldklubberne Brøndbyøster Idrætsforening (stiftet den 10. oktober 1928) og Brøndbyvester Idrætsforening (stiftet den 1. februar 1909). Brøndbyernes IF Fodbold A/S, som er selskabet bag Superliga-truppen og Brøndby Masterclass, blev stiftet den 15. maj 1978 i forbindelse med indførelsen af professionel fodbold i Danmark, og selskabet blev i 1987 introduceret på Københavns Fondsbørs. Brøndby IF var hermed den anden fodboldvirksomhed i verden, der blev børsnoteret.

For Brøndby IF handler det om fodbold. Om at inkludere og bringe folk sammen på tværs af kulturelle bånd og geografi. Om fællesskabet, der skaber værdi og binder bånd. Om oplevelser, man husker, og som bygger traditioner. Det har det gjort siden 1964, og det vil det altid gøre.

Vi er innovative og udvikler os hele tiden, så vi sammen kan udleve vores drømme og ambitioner. Vi tager afsæt i en stærk, lokal forankring på Vestegnen, hvorfra vi stolt udspringer, og vi engagerer os lokalt, regionalt og nationalt.

 

Yderligere informationer:

Kommunikationschef i Brøndby IF, Christian Schultz, tlf.: 3141 4185, e-mail: cjs@brondby.com

Kommunikationschef i SAP Danmark, Ellen Vig Nelausen, tlf.: 2923 3234, e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com

Seniorkonsulent Holm Kommunikation, Christian Top Marchant, tlf.: 2943 1238, e-mail: ctm@holm.dk