>

Kronprinsesse Mary, Lars Løkke Rasmussen og ledende danske CEOs samlet hos SAP om FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling

Mens globale ledere i disse dage samles i New York som optakt til den kommende FN Generalforsamling søger sociale fornyere fra offentlige, private, akademiske og iværksætter organisationer svar på ”hvordan kan vi skalere og accelerere handling frem mod at opnå FN-2030-dagsordnen for bæredygtig udvikling”. Danmark har en del af svaret: Et globalt sektorteam for bæredygtig forretning som Eksportrådet lancerede den 24. september.

Under overskriften “Denmark: It’s more than a small country – It’s a BIG idea!” startede Statsminister Lars Løkke Rasmussen sin FN uge med et arrangement hos SAP som hylder Danmarks indsats for at opnå FNs 17 Verdensmål og bekræfte vigtigheden af bæredygtige værdier i den danske hverdage hjemme såvel som ude.

Arrangementet blev afholdt på 48. etage i teknologi-giganten SAPs innovationscenter SAP Next-Gen i samarbejde med det danske generalkonsulat i New York og Dansk Industri. New York-baserede danske Ann Rosenberg, Senior Vice President og Global Head of SAP Next-Gen tog imod HKH Kronprinsesse Mary, statsminister Lars Løkke Rasmussen samt ledende danske virksomheder og non-profits indenfor bæredygtig udvikling. SAP kunder som Carlsberg, Novo Nordisk, Novozymes, Danfoss og Rockwool udstillede deres innovative bæredygtige tiltag og Eksportrådet introducerede et nyt initiativ som skal hjælpe danske virksomheder med at opnå FNs 17 verdensmål samtidig med at udvikle deres egen forretning internationalt.

”De danske værdier for bæredygtighed, ligestilling og tolerance er på mange måder forløberne for de bæredygtige udviklingsmål,” sagde ambassadør Anne Dorte Riggelsen, Danmarks Generalkonsulent i New York. “Vi er begejstret over, at vi kan ære både den danske offentlige og private sektor ved at bevare denne stærke danske tradition.”

Lokationen for arrangementet var meget velvalgt da SAP Next-Gen netop forbinder studerende, forskere og startups med SAP kunder og partnere for at udvikle innovative teknologiske løsninger i relation til FNs 17 Verdensmål. Med vores mere end 400.000 kunder arbejder SAP fokuseret på FNs 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling med at afskaffe fattigdom, beskytte planeten, bedre sundhed og trivsel og sikre fremgang for alle frem mod 2030.

Fuld pressemeddelelse på engelsk:

Denmark’s Global Business Hub for the Sustainable Development Goals: A Winning Template

SAP Next-Gen

SAP Next-Gen forbinder virksomheder over hele verden med førende akademikere og forskere, studerende, startups, acceleratorer, teknologiske partnere og formålsdrevne partnere samt SAP eksperter for at genopfinde vores digitale fremtid og den intelligente virksomhed og for at udvikle innovative teknologiske løsninger i relation til FNs 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.

SAP Next-Gen har også en dansk afdeling, hvor 100 studerende fra bl.a. CBS, DTU, KU, ITU og KEA bl.a. lærer om Design Thinking, Internet of Things, Data analytics, Machine Learning og brugergrænsefladeudvikling og arbejder med hvordan ny teknologi kan bruges ift at opnå FNs 17 verdensmål.

SAP og de 17 Verdensmål

Hvordan SAP arbejder med FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling: https://www.sap.com/dmc/exp/2018-01-unglobalgoals/

Kontakt:

Ann Rosenberg, SVP & Global Head of SAP Next-Gen, A Purpose Driven Innovation Community, UN Women Global Program Lead for #sheinnovates

e-mail: Ann.rosenberg@sap.com

mobil: +1 650 3805903