>

​Nyt samarbejdsprojekt skal digitalisere fremstillingsindustrien – Open Industry 4.0 Alliance

Et nyt samarbejde kaldet Open Industry 4.0 Alliance blev i sidste uge præsenteret på Hannover Messe 2019 i Tyskland. Et stort antal europæiske virksomheder inden for maskinteknik, industriel automatisering og software vil samarbejde om at digitalisere fremstillingsindustrien. De stiftende medlemmer af Open Industry 4.0 Alliance er Beckhoff, Endress+Hauser Group, Hilscher, ifm, KUKA, MULTIVAC og SAP.

Åbent for alle virksomheder

Open Industry 4.0 Alliance er er åbent for alle virksomheder og tæller allerede blandt sine medlemmer Balluff Group, Gebhardt Fördertechnik, Pepperl+Fuchs, Arvos GmbH, Schmidtsche Schack, Samson og WIKA Alexander Wiegand.

Medlemmerne vil skabe et standardiseret og åbent økosystem som kan anvendes i højautomatiske fabrikker og anlæg. Logistik og serviceydelser skal også være en del af økosystemet. Open Industry 4.0 Alliance vil tilbyde et alternativ til egenudviklede separate løsninger og gøre det nemmere for europæiske fremstillingsvirksomheder af alle størrelser at digitalisere deres virksomhed.

80% af maskinerne skal tale samme sprog
Målet er at 80% af alle maskiner i en smart fabrik skal tale samme sprog. For at opnå det skal man blandt andet udarbejde et såkaldt Open Industry 4.0 Framework som tager udgangspunkt i eksisterende standarder så som IO-Link, OPC UA og RAMI.

Her kan du læse den fulde version af pressemeddelelsen på engelsk