>

SAP rollemodeller viser vejen for unge kvinder

Jennifer Ruscelle Petersen, Gitte Winther Bruhn og Helle Dochedahl deler deres personlige karriererejse i IT-verdenen med unge kvinder på gymnasiale og videregående uddannelser i håb om at inspirere dem til et lederjob inden for IT.

”Ligestilling spiller en vigtig rolle i SAP. Vi arbejder i en branche der ofte fremhæves pga. manglende diversitet og for at bekæmpe denne tendens arbejder vi målrettet på at gå forrest som det gode eksempel og støtter derfor gerne op om Lead The Future-kampagnen”, siger Jørn Jacobsen, Adm. Direktør i SAP Danmark.

Ifølge Lead the Future-kampagnen har Danmark nogle af verdens mest udearbejdende og veluddannede kvinder, men der er stadig en stor skævhed, når det kommer til antallet af kvindelige ledere, og det går kun langsomt fremad. Der er flere årsager til, at andelen af kvindelige ledere er lav. Det kønsopdelte uddannelsesvalg og arbejdsmarked er en stor del af forklaringen. Derfor er der behov for at sætte ind tidligt – så de mange ambitiøse og dygtige unge kvinder vælger en uddannelse og et job, der kan føre til ledelse.

Det prøver SAP at gøre noget ved: ”SAP var den første globale IT-virksomhed der opnåede EDGE-ligestillingscertificering, den førende globale standard for ligestilling. Efter at have nået vores globale mål om 25% kvinder i lederstillinger i 2017, er det nye mål 30% i 2022 og vi har flere initiativer der skal hjælpe os med at opnå det”, siger Jørn Jacobsen og fortsætter ”vores Leadership Excellence Acceleration Program (LEAP) for kvinder er en af IT-branchens mest innovative lederudviklingsprogrammer. Serien med Women’s Professional Growth Webcast når tusindvis af SAP kolleager og kunder (kvinder og mænd) hvert år og vores Business Wo/Men’s Network (BWN) er SAPs største medarbejderdrevne netværk med mere end 10.000 medlemmer og 60 afdelinger over hele verden. Det hjælper kvindelige kollegaer med at fremme deres karriere ved at opbygge stærke relationer, dele faglig indsigt, udvikle færdigheder og sige ja tak til nye roller. Ambitionen er at øge synligheden af kvindelige ledere, vise forretningseffekten og drive SAPs succes.”

Lederen af den danske afdeling for SAP Business Wo/Men’s Network Denmark er Jennifer Ruscelle Petersen, Senior Solution Sales Executive, Network and Spend Management og hun er en af de 3 rollemodeller der repræsenterer SAP til Lead the Future’s arrangementer landet over. Jennifer Ruscelle Petersen delte sin personlige rejseDTU den 20. november i selskab med kvindelige ledere fra Maersk, Rambøll og Ørsted.

Gitte Winther Bruhn, Presales Manager, Customer Innovation delte sin historieAalborg Universitet København den 23. oktobersammen med kvindelige ledere fra Vestas, Coloplast og Maersk.

Helle Dochedahl, Nordic & Baltic Chief Operations Officer (COO) vil dele sin erfaring med de studerende på Aarhus Universitet den 2. decemberi selskab med kvindelige ledere fra Vestas, Grundfos og Aarhus Universitet. Helle tog selv sin universitetsgrad på Aarhus Universitet.

SAP har i en årrække haft kvinder i den øverste globale ledelse, men med udnævnelsen af Jennifer Morgan som ny Co-CEO den 10. oktober 2019 har den globale forretningssoftwareleverandør nu fået sin første kvindelige topchef for de næsten 100.000 ansatte. Jennifer Morgan, der har været hos SAP i over 15 år og selv har en meget inspirerende karriererejse bag sig, lægger stor vægt på diversitet. Hun er bl.a. blevet anerkendt af World Economic Forum som en leder indenfor ligestilling.

 


Jennifer Ruscelle Petersens historie: https://www.leadthefuture.dk/role-model/jennifer-ruscelle-petersen/

 


Gitte Winther Bruhns historie: https://www.leadthefuture.dk/role-model/gitte-winther-bruhn/

 


Helle Dochedahls historie: https://www.leadthefuture.dk/role-model/helle-dochedahl/

 

—-

Om kvinder i SAP
https://www.sap.com/about/careers/who-we-are/our-people/women.html

Om diversitet og inklusion i SAP
https://www.sap.com/corporate/en/company/diversity.html

Om Lead the Future 2019 kampagnen
Kampagnens målgruppe er unge kvinder på videregående uddannelser, og unge kvinder på de gymnasiale uddannelser, der står overfor at skulle træffe uddannelsesvalg.

Omdrejningspunktet i kampagnen er kvindelige rollemodeller, der gennem deres personlige fortællinger skal inspirere de unge kvinder. Mødet mellem de unge kvinder og rollemodellerne vil både foregå til events på udvalgte uddannelsesinstitutioner i foråret og efteråret og på de sociale medier, under #leadthefuture, hvor de unge kvinder kan se rollemodellerne og deres firmaer.

Kampagnen lanceres i maj og vil køre indtil slutningen af året 2019. Above & Beyond Group står bag kampagnen www.leadthefuture.dk