>

SAP forrest indenfor kunstig intelligens etik hos globale virksomheder – men der er stadig et stykke vej endnu

I september 2018 offentliggjorde SAP sine retningslinjer for etisk anvendelse af kunstig intelligens (AI) i sine forretningssoftware-løsninger som f.eks. kun at udvikle AI med mennesket i fokus, garanteret gennemsigtighed og sikker databehandling.

SAP var det første tech selskab i Europa der udviklede etiske AI-retningslinjer, men siden har mange andre virksomheder som Microsoft og IBM fulgt efter.

– Vi så det som et nødvendigt initiativ, fordi der ikke er nogen fælles globale normer eller politikker endnu,” forklarer Markus Noga, medlem af SAPs styregruppe for AI Etik og SVP for SAP Cloud Platform Business Services herunder AI.

– Målet er ikke kun, at vores egen AI skal udvikles i henhold til etiske krav, men også at hjælpe vores kunder med at opbygge og bruge AI på en etisk måde. Vi ønsker desuden også at bidrage med vores ekspertviden i globale AI-diskussioner, fortsætter han.

Ifølge en McKinsey undersøgelse fra november 2018 bruger næsten halvdelen af virksomhederne AI og yderligere 30 procent har igangværende pilotprojekter. Yderligere 44 procent af virksomhederne planlægger at ansætte eksterne leverandører til at imødekomme deres AI-behov.

I den offentlige debat er AI undertiden et kontroversielt emne. At maskiner kan træffe beslutninger, der påvirker folks liv, fører til meget komplekse spørgsmål. Hvordan kan de, der udvikler og sælger autonome systemer, sikre, at både leverandøren og kunden får tillid til en beslutning baseret på AI?

Integreret AI i løsninger og platforme

SAP udvikler og sælger AI på forskellige måder inden for sin Intelligent Enterprise-strategi.

– Vi har AI, der er direkte integreret i vores SAP-løsninger, som f.eks. Cash Application, der hjælper med at automatisere afstemningen af fakturaer og indbetalinger i SAP S/4HANA Finance. Her arbejder vi på at finde nye smarte måder at bruge teknologien på og samtidige sikre, at de etiske retningslinjer bliver fulgt, siger Markus Noga.

SAP har også AI-platforme som f.eks. SAP Data Intelligence. SAP kunder kan bruge platformen til at udvikle deres egen AI, hvilket betyder, at man må forholde sig kritisk til ideer og have klare retningslinjer og regler for den etiske brug af AI-platformen.

– Vi har diskussioner med kunderne om alt fra ansigtsgenkendelse og regeringens brug af AI til dens påvirkning af miljøet. Og det er derfor, retningslinjer er så vigtige, siger Markus.

Et stykke vej endnu

Når Marcus ser tilbage på det første år med etiske retningslinjer for AI, kan han konstatere at SAP er kommet rigtig godt i gang, men at der stadig er et stykke vej endnu. Frem for alt er der meget, der skal gøres for at udbrede retningslinjerne, så alle SAPs næsten 100.000 medarbejdere kan udvikle og sælge AI på en etisk måde.

Klik her for SAPs 7 AI retningslinjer

 

Om SAP
SAP er verdens førende leverandør af intelligente ERP-løsninger til den nye oplevelsesøkonomi. SAPs forretningssoftware hjælper virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at køre bedst muligt: 77% af al verdens transaktionsomsætning rører et SAP-system. Vores maskinlæring (ML), tingenes internet (IoT) og avancerede dataanalytiske teknologier hjælper vores kunder med at blive intelligente virksomheder. SAP gør mennesker og organisationer bedre i stand til at samarbejde og benytte dyb forretningsmæssig indsigt mere effektivt så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologi for virksomheder, så de kan forbruge vores software som de vil – uden afbrydelse. Vores væg-til-væg portefølje af applikationer og tjenester gør det muligt for mere end 437.000 private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, tilpasse sig løbende og gøre en forskel. Med et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter hjælper SAP verden med at køre bedre og forbedre folks liv. For mere information, besøg www.sap.com/denmark.

 

For mere information

Ellen Vig Nelausen, 29 23 32 34, ellen.vig.nelausen@sap.com

SAP Press Room; press@sap.com

Følg SAP på Twitter @SAPNews