>

SAP investerer i valgfrihed for kunderne – forretningssystemet SAP S/4HANA® supporteres til 2040 og SAP® Business Suite 7 til 2030

SAP har i dag annonceret, at man forpligter sig til at supportere SAP S/4HANA® indtil slutningen af 2040. På samme tid vil SAP også tilbyde generel support af kerneapplikationer på SAP® Business Suite 7 softwareløsninger[1] frem til slutningen af 2027 med valgfri udvidet support til og med 2030.

”Vores kunder har gjort det klart for os, at deres fremtidige forretning bygger på SAP S/4HANA, og at de forventer en langsigtet forpligtelse fra SAP til denne platform,” siger Christian Klein, der er Co-CEO og direktionsmedlem hos SAP.

”Vi ved, at vores kunder er i gang med omfattende forretningstransformationer, hvor de benytter de unikke egenskaber, som løsningen tilbyder. Vores brugergrupper bekræfter dette. En ny undersøgelse fra SAPs amerikanske brugergrupper (ASUG) viser, at der ikke er en eneste kunde, som ikke planlægger at migrere til SAP S/4HANA. Derudover har den tysktalende SAP brugergruppe (DSAG) indikeret i deres seneste offentliggjorte undersøgelse, at kundeinvesteringer i SAP S/4HANA øges betragteligt. For at imødekomme dette, og vores kunders behov for valgmuligheder, vil SAP nu tilbyde yderligere fleksibilitet, så kunderne kan migrere til SAP S/4HANA i det tempo der passer dem og som afspejler kompleksiteten i deres projekter.

Thomas Saueressig, SAP Product Engineering og direktionsmedlem, tilføjer:

”For vores kunder er SAP S/4HANA fremtidens arkitektur og platform. Vi ønsker at vores kunder skal have succes og have valgmuligheder – og det er derfor vi nu vælger at informere om vores langsigtede commitment for at skabe gennemsigtighed og tillid. Den betydelige vækst vi har set i 2019 bekræfter vores SAP S/4HANA strategi og efterspørgslen”.

Stærkt momentum og fleksibilitet

SAP S/4 HANA er den næste generation af intelligente forretningssoftwareløsninger, der gør det muligt at blive en intelligent virksomhed baseret på digitale best practices og automatisering drevet af kunstig intelligens. Samtidigt hjælpes kunderne over på cloud- og hybridarkitekturer som forenkler it-landskabet og reducerer de samlede omkostninger (TCO). Over 13.800 kunder har allerede valgt SAP S/4HANA, og tusindvis af dem bruger aktivt løsningen til at transformere deres forretning og blive intelligente virksomheder. Undersøgelser fra både de amerikanske SAP brugergrupper (ASUG) og de tysktalende SAP brugergrupper (DSAG) viser en betydelig stigning i investeringer i SAP S/4HANA. DSAG rapporterer, at over 49 pct. af kunderne planlægger at migrere til SAP S/4HANA inden for de næste tre år, mens ASUGs rapport viser, at antallet af kunder, der ikke har planer om at flytte til SAP S/4HANA er faldet til 0.

SAP understøtter denne overgang med et komplet program af tilbud, services og værktøjer sammen med et omfattende økosystem af IT-konsulent partnere, der repræsenterer mere end fire årtier af kontinuerlig succes, innovation og vækst når der gælder implementering af SAP-løsninger.

Den langsigtede forpligtelse over for innovation og support af SAP S/4HANA indtil 2040 og forlænget support af SAP Business Suite 7 er resultatet af SAPs samarbejde med kunder, brugergrupper og partnere.

Valgmuligheder og beskyttelse af investeringer

Der vil være yderligere to års generel support af kerneapplikationerne i SAP Business Suite 7. Gennem denne udfasningsperiode vil SAP fortsætte med at levere de essentielle supportfunktioner, som kunderne har brug for. Der vil ikke være nogle kontraktmæssige ændringer eller opkrævning af ekstra gebyrer. Efter denne fase kan kunderne vælge, hvordan de ønsker at fortsætte med supporten af deres kerneapplikationer i SAP Business Suite 7 fra 2028 og frem:

  • Kunder med behov for support af deres applikationer i længere konverteringsfaser til SAP S/4HANA kan benytte en udvidet supportmodel. Denne model vil være tilgængelig i yderligere tre år – fra starten af 2028 til slutningen af 2030 og vil koste en præmie på to procentpoint mere end kundens eksisterende supportaftale på kerneapplikationerne i SAP Business Suite 7.
  • Kunder, der beslutter sig for ikke at benytte sig af den udvidede supportmodel i slutningen af 2027, men som vælger at forsætte med deres SAP Business Suite 7 softwareløsninger bliver automatisk overflyttet til en kundespecifik supportmodel. Denne inkluderer support af kendte issues til uændrede gebyrer.

 

”Hos ASUG har vi hele tiden ment, at hvis du er en SAP kunde, der vil vokse og accelerere din forretning, fjerne ineffektivitet, reducere teknisk gæld og drage fordel af de nyeste funktioner i SAPs software, så er du nødt til at gå over på SAP S/4HANA. Med dagens nyheder in mente, mener vi stadig, at SAPs kunder bør gennemføre skiftet i så god tid som muligt”, siger Geoff Scott, CEO, Americas’ SAP Users’ Group ASUG. ”Beslutningen om en virksomheds fremtidige ERP bør ikke kun handle om en teknisk opgradering til SAP S/4HANA. Den skal handle om, hvordan man bedst forbereder sin virksomheds forretning til fremtiden. Dagens annoncering er ikke et signal om at bremse op. Nu er tiden til at lave planer og bevæge sig fremad, så SAP kunder kan høste forretningsværdi fra dét, der er den mest betydningsfulde teknologiske forandring i SAPs nyere historie”.

Michael Kleinemeier, SAP Digital Business Services og direktionsmedlem siger:

”Vi er opsatte på at gøre vores kunder succesfulde. Den udvidede support til SAP Business Suite 7 og den langvarige support af SAP S/4HANA giver vores kunder valgmuligheder og fleksibilitet i deres planlægning af fremtiden. Vi takker vores kunder og i særdeleshed vores brugergrupper for det stærke samarbejde til at få dette til at lykkes”.

Besøg SAP Support Portal for mere information.

Original pressemeddelelse på engelsk

 

Om SAP
SAP er verdens førende leverandør af intelligente ERP-løsninger til den nye oplevelsesøkonomi. SAPs forretningssoftware hjælper virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at køre bedst muligt: 77% af al verdens transaktionsomsætning rører et SAP-system. Vores maskinlæring (ML), tingenes internet (IoT) og avancerede dataanalytiske teknologier hjælper vores kunder med at blive intelligente virksomheder. SAP gør mennesker og organisationer bedre i stand til at samarbejde og benytte dyb forretningsmæssig indsigt mere effektivt, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologi for virksomheder, så de kan forbruge vores software som de vil – uden afbrydelse. Vores væg-til-væg portefølje af applikationer og tjenester gør det muligt for mere end 440.000 private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, tilpasse sig løbende og gøre en forskel. Med et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter hjælper SAP verden med at køre bedre og forbedre folks liv. For mere information, besøg www.sap.com/denmark og www.sap.com.

For mere information

Ellen Vig Nelausen, 29 23 32 34, ellen.vig.nelausen@sap.com

SAP Press Room; press@sap.com

Følg SAP på Twitter @SAPNews

 

[1] Kerne-applikationer i SAP Business Suite 7 software inkluderer SAP ERP 6.0, SAP Customer Relationship Management 7.0, SAP Supply Chain Management 7.0, og SAP Supplier Relationship Management 7.0 applikationer samt SAP Business Suite drevet af SAP HANA®.