>

The Digital Edge (17): Henrik Balslev fra Viking Life-Saving Equipment leverer omstillingen fra produkt til service

Podcast: Der er flere brancher hvor det siges, at man møder folk på en af de værste dage af deres liv. Men for den globale – og danske – virksomhed Viking Life-Saving Equipment er det helt sikkert sandt.

For Esbjerg-baserede Viking Life-Saving Equipment har i mere end 60 år leveret redningsudstyr som redningsflåder, redningsbåde, evakueringssystemer, branddragter, redningsveste og overlevelsesdragter – for bare at nævne nogle af løsningerne.

Foto: (tv) Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld; (m) Henrik Balslev, Senior Digital Director hos Viking Life-Saving Equipment og (h) Jesper Schleimann, Chief Innovation Officer, i Nordeuropa hos SAP

VIKINGs kunder er både fragt- og krydstogtsskibe, offshore-industrien samt helt almindelige fiskere og fritidssejlere – over hele verden. Og så er VIKING ægte global med over 3.000 ansatte, 8 forskellige fabrikker og 82 servicestationer i 40 lande over hele verden.

Samtidig har VIKING de seneste år også været på en digital rejse hvor virksomheden leverer en stadig større del af deres produkt som en service. Som en del af servicen tager VIKING ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr.

Intet af det kunne, ifølge Henrik Balslev, Senior Digital Director hos VIKING, lade sig gøre uden et solidt digitalt fundament. Et digitalt fundament som på få år har bevæget sig fra at være backend til at være selve forretningen i takt med at kunderne efterspørger en effektiv og dokumenterbar service.

Hør hvordan VIKING og Henrik Balslev har løftet den opgave i den seneste udgave af The Digital Edge hvor Henrik er gæst.

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Innovation Officer, i Nordeuropa hos SAP.

Podcast: Du kan lytte til hele episoden med Henrik Balslev, Senior Digital Director hos Viking Life-Saving Equipment her.

 

Om podcast serien The Digital Edge

The Digital Edge er en podcast om lederskab, strategi og om at drive forretning i den hurtigt accelererende digitale tidsalder. Podcasten har to værter, Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, Chief Innovation Officer, EMEA North hos SAP.

Gennem en serie af 35 minutters interviews med centrale digitale beslutningstagere undersøger vi udfordringer, muligheder og hvordan data, store ideer og nye intelligente teknologier kan forbedre vores verden og drive virksomheder frem og op forrest i det digitale felt til The Digital Edge. Podcasten optages i SAP Experience Center Copenhagen og kan høres på www.computerworld.dk/tag/the-digital-edge,  www.sap.com/denmark/theedge og iTunes.