>

SAP fremrykker mål om CO2-neutralitet til 2023

SAP annoncerede 4. marts at virksomheden agter at blive CO2-neutral indenfor egne aktiviteter og drift inden udgangen af ​​2023 – to år før end tidligere kommunikeret.

Denne meddelelse kommer samme dag som offentliggørelsen af SAPs årsrapport: SAP Integrated Report 2020, der rapporterer på 3 dimensioner: finansielle, sociale  og miljømæssige resultater samt deres interne afhængighed også kaldet connectivity.

Sidste år reducerede SAP sine CO2-udledninger (GHG) mere end planlagt, hovedsageligt på grund af forandringerne i den måde, hvorpå 100.000 ansatte over hele verden arbejdede og rejste under COVID-19 pandemien.

Et kraftigt fald i forretningsflyrejser bidrog væsentligt til SAPs reducerede CO2-fodaftryk i 2020. Da medarbejdere overvejende arbejdede hjemmefra, faldt CO2-udledningen forårsaget af den daglige pendling og driften af ​​kontorbygninger. SAP gik derfor 43% over målet om at reducere netto-CO2-udledninger i 2020 og genererede 135 kiloton (kt) i stedet for de forventede 238 kt. Til sammenligning var SAP’s udledninger i 2019 300 kt. SAP forventer at kunne opretholde den nuværende udvikling, og dermed hurtigere at kunne nå sit mål om CO2-neutral drift, hvilket understreger SAPs rolle som en forgangsvirksomhed inden for klimabeskyttelse.

I bestræbelserne på at blive CO2-neutral tager SAP hensyn til alle sine direkte og indirekte udledninger samt udvalgte udledninger, der opstår i forsyningskæden, herunder dem, der er knyttet til forretningsflyvninger, forretningsrejser i udlejningsbiler og tredjepartsdatacentre. SAP bruger metoden med først at undgå, hernæst reducere og først som tredje mulighed kompensere for CO2-udledninger. Når det er muligt, prøver SAP at undgå CO2-udledning via en række forretningsguidelines, såsom brug af tele-og videokonferenceteknologi snarere end at rejse. Hvis udledning ikke kan undgås, udnytter SAP innovationer såsom energieffektiv belysning på kontorer, effektive kølesystemer i datacentre og alternative mobilitetsløsninger. Endelig modregner SAP uundgåelige CO2-udledninger ved at støtte klimaprojekter og arbejde med partnere, der opfylder den standard, der er anerkendt af The Gold Standard Foundation eller tilsvarende kvalitetsstandarder. Derudover driver SAP løbende nye virksomhedsinitiativer, såsom at sætte en intern CO2-pris på forretningsflyvninger.

Siden 2017 har SAP også forfulgt et videnskabeligt baseret klimamål certificeret af Science Based Targets-initiativet (SBTi) for at yde vores eget bidrag til at begrænse den globale opvarmning til 1,5°C over niveauet før industrialiseringen. Mens SAPs CO2-neutralitet hovedsagelig gælder for vores egen drift, omfatter SAPs videnskabelige klimamål også upstream og downstream i værdikæden. SAP har anvendt 100% vedvarende energi til at drive alle sine datacentre siden 2014. Takket være vores grønne cloud kan SAP tilbyde sine kunder cloud løsninger, der er CO2-neutrale.

SAP støtter verdensmålene for bæredygtig udvikling, der blev opstillet i 2015 af FN’s Generalforsamling og har særlig fokus på mål 13, Klimaindsats. Her ligger SAPs største styrke i vores evne til at hjælpe vores mere end 400.000 kunder over hele verden med at gennemføre klimatiltag f.eks. gennem Climate 21-programmet. Sammen med kunder og partnere vil SAP informere yderligere om bæredygtighedsløsninger  såvel som om cirkulære økonomi, holistisk styring og rapportering på det virtuelle SAP Sustainability Summit, der finder sted den 28. – 29. april 2021.

 

Besøg SAP News Center. Følg SAP på Twitter på @SAPNews.

Om SAP

SAP’s strategi er at hjælpe alle organisationer med at blive intelligente virksomheder. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: 77% af al verdens transaktionsomsætning rører et SAP® system. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede analyseværktøjer gør vi det lettere for medarbejdere at samarbejde på tværs af organisationer og udnytte forretningsmæssige indsigter bedst muligt, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologi, så virksomheder kan bruge vores software, som de vil. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 25 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel. For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.