>

Teknologi gjorde det muligt for Mercedes Formel E-team at vinde verdensmesterskaber

I en sport, hvor hvert tiendedel sekund tæller, dominerede Mercedes-EQ Formula E holdet 8. sæson i ABB FIA Formula E-serien – på og uden for banen – med innovative teknologier og bæredygtige løsninger fra SAP, der optimerede deres præstationer og drev effektive forretningsaktiviteter.

At få succes i verdens hurtigst voksende motorsport er ikke nogen lille bedrift. Siden 2018 har SAP og Mercedes-EQ Formula E holdet arbejdet på at bringe vores fælles værdier ind på den elektriske racerbane. Sammen har vi i fællesskab udviklet og implementeret nye teknologier, som har gjort det muligt for holdet ikke blot at vinde verdensmesterskaber, men også at drive en bæredygtig, intelligent virksomhed.

SAP ønsker et stort tillykke til Mercedes-EQ Formula E holdet med sejren i 8. sæson af ABB FIA Formula E verdensmesterskabet og til Stoffel Vandoorne, SAP’s brandambassadør, med titlen som ABB FIA Formula E verdensmester i 8. sæson af ABB FIA Formula E!

Bæredygtighed som det grundlæggende mål

Bæredygtighed er hjørnestenen i ABB FIA Formula E-serien, som blev grundlagt ud fra den præmis at vise, hvad fremtidens mobilitet er i stand til. For Mercedes-EQ Formula E holdet rækker bæredygtighedsmålene ud over de fuldt elektriske racerbiler og ind i back-office. Teamet arbejder målrettet på udvikle teknologier, der støtter dets evne til at styre og påvirke holdets CO2-aftryk.

Sammen med SAP har teamet udviklet og implementeret et rapporteringsværktøj, der måler og redegør for fremskridt i forhold til FN’s mål for bæredygtig udvikling (SDG’er). SAP Analytics Cloud, som kombinerer business intelligence (BI), augmented og predictive dataanalyse og planlægningsfunktioner, skaber et tilgængeligt centralt dashboard, der hjælper Mercedes-EQ Formula E holdet med nemt at visualisere data fra forskellige facetter af virksomheden – herunder forsyningskæde og rejser.

Går efter pole position

Mercedes-EQ Formula E holdet kører som en virksomhed, hvilket kræver indsigt og hastighed på tværs af alle områder og funktioner. Fra præcise og koordinerede forretningsprocesser til biludvikling bruger teamet SAP S/4HANA Cloud til business intelligence i realtid, som hjælper dem med at træffe informerede, datadrevne beslutninger og være et skridt foran konkurrenterne.

Uanset om de er på bilfabrikken eller rejser verden rundt til løb i løbet af sæsonen, er en optimeret, intelligent løsning afgørende for at skabe effektiviseringer, f.eks. ved at sikre, at biler og reservedele er på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, og ved at få fuld økonomisk indsigt for at optimere kontrol og overblik.

Mercedes-EQ Formula E holdet anvender SAP Concur-løsninger for at kunne administrere deres rejseomkostninger på en nem måde. Ved at bruge denne portefølje strømliner teamet processer der godt kan være lidt kedsommelige og sparer værdifuld tid og ressourcer.

Drømmeholdet

Vejen til at vinde et dobbelt verdensmesterskab involverede 16 løb rundt om i verden, hvert med sine egne karakteristika og udfordringer. I Formel E spiller hele holdet en afgørende rolle for at nå frem til podiet. Sammen med godt udstyr og en veldesignet bil er teamets præstationer blandt kørere, mekanikere, ingeniører og teamchef afgørende for at sikre en sejr.

SAP Sports One hjælper Mercedes-EQ Formula E holdet med at overvåge, forstå og handle på menneskelige præstationsdata, der er indsamlet fra en række forskellige datakilder, og som er visualiseret for at gøre det nemt og bekvemt på farten. Løsningen giver også større synlighed i kørernes helbred for at hjælpe med at sikre, at holdet arbejder på det højest mulige niveau.

Med innovative teknologier og løsninger fra SAP kan Mercedes-EQ Formula E holdet fokusere på det, der betyder mest – at køre! SAP er stolt over at have understøttet teamet igennem en spændende sæson.