>

SAP Danmark flytter til PensionDanmarks nye kontorhus på Marmorvej 2

Efter 20 år på Lautrupsgade 11 i Nordhavnen flytter SAP Danmark til efteråret ca. 1 km længere ned af vejen til en nybygget ejendom, som PensionDanmark opfører på Marmorvej 2 med fokus på mere bæredygtige løsninger.

I efteråret 2023 får det danske datterselskab af den globale forretningssoftwareleverandør SAP nyt domicil. Her vil kunder, partnere, medarbejdere, studerende og besøgende i SAP Experience Center Copenhagen indtage tre etager i et nyopført kontorbyggeri med fokus på mere bæredygtige løsninger.

”Vi har været meget glade for vores 20 år i Nordhavnen, så vi bliver i området, men flytter lidt tættere på metro, S-tog og det hyggelige gademiljø mellem kanalerne i Nordhavnen”, siger Jørn Bo Jacobsen, adm. direktør for SAP Danmark og fortsætter: ”Vi har set på mange forskellige mulige lokationer, og det har været en afgørende faktor for vores valg, at Marmorvej 2 bliver en topmoderne arbejdsplads, hvor mere bæredygtige løsninger er i centrum samtidig med, at vi skaber et attraktivt arbejdsmiljø, der fremmer vores stærke virksomhedskultur og giver os de bedste muligheder for at arbejde aktivitetsbaseret og hybridt.”

Vartegn i Nordhavnen

Marmorvej 2 opføres af PensionDanmark og forventes færdigbygget i september 2023. Ejendommen får et unikt arkitektonisk udtryk, da den består af 2 bygninger, som bindes sammen af en sammenhængende 5. etage, der fungerer som en markant bro mellem bygningerne (se visualiseringer af Marmorvej 2 her).  Ejendommen, der kommer til at huse flere forskellige lejere, er dimensioneret til 550 personer og er placeret med udsigt over både vandet og byen.

”Vi glæder os til at byde SAP velkommen som lejer på Marmorvej 2. Ejendommen er udviklet til at huse moderne og bevidste virksomheder, og vi er glade for, at SAP kan se værdien i de tiltag, vi har gjort for at understøtte hybride arbejdsformer og en mere bæredygtig arbejdsplads, siger Marius Møller, direktør i PensionDanmark Ejendomme.

Kontorbygningen er tilmeldt den frivillige bæredygtighedsklasse (FBK), og bygges efter at kunne opnå en DGNB Guld-certificering. Bygningen indrettes med udgangspunkt i et godt indeklima og arbejdsmiljø og med fokus på genanvendelige og kemi-minimerede byggematerialer, certificeret træ og IoT-drevet energistyring.

Størstedelen af vægelementerne er støbt med cementtypen FutureCEM, som reducerer CO2-udledningen i forhold til traditionel cement.

SAP Experience Center Copenhagen genopføres i ny version

Med til Marmorvej 2 flytter også SAP Experience Center Copenhagen, som siden 2017 har været gæstet af titusindvis af kunder, partnere, studerende, netværksgrupper og ledelsesteams, der har fået inspiration til digital transformation og innovation med SAPs løsninger.

”SAP Experience Center Copenhagen indtager hele 5. sal på vores nuværende lokation, og det har været en stor succes, at have et kreativt område hvor kunder, partnere, studerende og andre har kunne lege med SAP teknologien og fået indsigt og ny inspiration til hvad der rent faktisk kan lade sig gøre. Vi kommer til at genskabe disse faciliteter i en ny og endnu bedre version på 1. sal på Marmorvej 2”, siger Jørn Bo Jacobsen.

Om PensionDanmark
PensionDanmark A/S administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for over 809.000 medlemmer beskæftiget i 23.000 private og offentlige virksomheder. PensionDanmark er et kundeejet selskab, hvor hele overskuddet går til medlemmerne. De samlede indbetalinger udgjorde 16,2 mia. kr. i 2021. Balancen er over 300 mia. kr.

Læs mere på pensiondanmark.com

Om SAP
SAP’s strategi er at hjælpe alle virksomheder med at drive en intelligent og bæredygtig virksomhed. Som verdens førende leverandør af forretningssoftware hjælper vi virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med at yde deres bedste: SAP-kunder står for 87 % af den samlede globale handel. Med vores kunstig intelligens (ML), Internet of Things (IoT) og avancerede dataanalyseværktøjer gør vi vores kunder til intelligente virksomheder. SAP hjælper med at give medarbejdere og organisationer en dyb forretningsindsigt og fremmer samarbejde, så forspringet til konkurrenterne bevares. Vi forenkler teknologien for virksomheder, så de kan bruge vores software, som de ønsker – uden afbrydelse. Med vores væg-til-væg portefølje af applikationer og services på tværs af 25 brancher samt et globalt netværk af kunder, partnere, medarbejdere og ledende eksperter gør SAP det muligt for private og offentlige kunder at drive en rentabel forretning, løbende tilpasse sig og gøre en forskel.

For mere information, besøg www.sap.com/denmark, news.sap.com/denmark eller se SAP Corporate Fact Sheet.

Besøg SAP News Center. Følg SAP på Twitter på @SAPNews.

Pressefoto og videoklip
Gå til www.sap.com/photos for billedmateriale og pressefotos i høj opløsning. Du kan downloade videoklip om forskellige emner på www.sap-tv.com. Herfra kan du også linke til dine egne websider, dele video via e-mail-links og abonnere på RSS-feeds fra SAP TV.

Pressekontakt
Ellen Vig Nelausen
SAP Nordic Integrated Communications
telefon: +45 29 23 32 34
e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com

SAP Press Room; press@sap.com