>

SAP vil fremme innovation og kreativitet: indfører Business AI i hele sin Cloud-portefølje og indgår partnerskaber med andre ledende AI-spillere

Ved årets SAP Sapphire-konference annoncerede SAP nyheder inden for generativ AI- og partnerskaber med Microsoft, Amazon Web Services, Google Cloud, Meta, Mistral AI og NVIDIA.

SAP skaber en ny bølge af indsigt og opfindsomhed i det globale erhvervsliv ved at inkorporere Business AI på tværs af hele sin cloud-portefølje, som driver verdens mest forretningskritiske arbejdsprocesser.

“De AI-løsninger, vi annoncerer på Sapphire 2024, vil ikke kun ændre, hvordan folk arbejder med SAP-løsninger, men også hvordan folk arbejder i det hele taget,” siger Christian Klein, CEO hos SAP.

AI, der understøtter hvad mennesket er bedst til

Når SAP integrerer Business AI på tværs af sine forretningsløsninger giver det brugerne mulighed for at få relevant data lige ved hånden, og det frigør værdifuld tid til det mennesker er bedst til – kreativitet og problemløsning.

“Dagens AI-annonceringer og partnerskaber bygger på vores forpligtelse til at levere revolutionerende teknologi, der skaber resultater i den virkelige verden og hjælper kunderne med at frigøre fleksibilitet og opfindsomhed,” siger Christian Klein.

AI-genererede rapporter i SAP SuccessFactors (HR), der giver personaleansvarlige relevante data ift. løndiskussioner eller prognoser i SAP Sales Cloud, der forudsiger kombinationer af sælgere og produkter, med højst sandsynlighed for det bedste salg er eksempler på SAP Business AI.

SAP tilføjer også store sprogmodeller fra Amazon Web Services, Meta og Mistral AI til den generative AI hub på SAP Business Technology Platformen.

Udvidelse af copiloten Joule

SAPs generative AI-copilot, Joule, der på kort tid sorterer og kontekstualiserer data fra flere systemer for at skabe smartere indsigt og forbedre beslutningstagning, blev lanceret i SAP SuccessFactors sidste efterår og er nu indbygget i SAP S/4HANA Cloud-løsninger og andre, herunder SAP Build og SAP Integration Suite. I slutningen af 2024 bliver Joule også udrullet til SAP Ariba (indkøb) og SAP Analytics Cloud (dataanalyse).

På Sapphire annoncerede SAP desuden planer om at udvide Joules anvendelsesområde yderligere ved at integrere den med Microsoft Copilot for at levere endnu bedre indsigt og overblik. Denne omfattende tovejsintegration giver en ensartet brugeroplevelse, indbygget direkte i arbejds-flowet, og problemfri adgang til data fra interaktioner med SAP og Microsoft 365 forretningsapplikationer.

Christian Klein, CEO hos SAP, annoncerer samarbejdet mellem SAP Joule og Microsoft Copilot under sin keynote på Sapphire 2024.

Partnerskaber, der sætter innovation på dagsordenen

For at flytte grænserne for, hvad virksomheder kan opnå med generativ AI, samarbejder SAP med førende teknologi-leverandører. I forlængelse af SAPs udvidede samarbejde med Amazon Web Services (AWS) og Microsoft indgår SAP nye partnerskaber med Google Cloud, Meta, Mistral AI og NVIDIA, der sikrer, at SAP kan udnytte AI-teknologiens potentiale til at innovere og levere endnu bedre resultater i den virkelige verden.

  • Google Cloud: SAP og Google Cloud udvider deres partnerskab og bruger Business AI til at hjælpe virksomheder med bedre at forudsige og afbøde risici i forsyningskæden og minimere forstyrrelser og forsinkelser samt opretholde optimale lagerniveauer. Virksomhederne vil integrere Joule og SAP Integrated Business Planning for Supply Chain-løsningen med Google Clouds Gemini models AI-assistent og Google Cloud Cortex Framework’s datagrundlag.
  • Meta: SAP vil benytte Meta Llama 3 til at generere scripts, der skaber skræddersyede dataanalyse-applikationer i SAP Analytics Cloud. Metas AI-model er især god til sproglige nuancer og kontekstuel forståelse, hvilket gør den ideel til at omsætte virksomheders forretningskrav til håndgribelige resultater.
  • Mistral AI: SAP vil også tilføje nye store sprogmodeller fra Mistral AI som valgmulighed i generative AI hub i SAP AI Core.
  • NVIDIA: SAP og NVIDIA Corporation styrker samarbejdet på tværs af produkter for at integrere banebrydende teknologi i virksomhedsapplikationer:
    • Når SAP træner Joule til at fungere som en AI-assistent for RISE med SAP-løsningsimplementeringer, gennemgår NVIDIAs avancerede AI-modeller SAP’s konsulentmaterialer for at give relevante og præcise svar på implementeringsrelaterede spørgsmål;
    • Når SAP indbygger Joule i ABAP Cloud-modellen for at generere ABAP-kode, SAPs programmeringssprog, til SAP-udviklere, vil NVIDIA’s accelererede infrastruktur køre, skalere og administrere SAP’s generative AI-model til generering af ABAP-kode;
    • Når SAP indarbejder generativ AI i SAP Intelligent Product Recommendation, gør NVIDIA Omniverse Cloud API’er det muligt at simulere komplekse fabrikationsprodukter og -konfigurationer som industrielle digitale tvillinger.

SAP sporer CO2-aftryk

Forretningssucces i en AI-æra er synonym med at “være i skyen”. Og SAP gør derfor overgangen til cloud nemmere end nogensinde med initiativer, der hjælper kunder med at finde partnere med den nødvendige ekspertise til komplekse SAP S/4HANA Cloud-transformationer.

Nyt på Sapphire var også funktioner, der hjælper organisationer over hele verden med at måle, styre og udføre deres bæredygtighedsstrategier. SAP Sustainability Control Tower og SAP Sustainability Footprint Management sporer nu CO2-aftryk i stor skala og hjælper virksomheder med at opfylde lovgivningsmæssige og juridiske krav.

Følger UNESCOs 10 anbefalinger om etisk AI

Som afspejling af den stigende betydning af forretningskritisk anvendelse af AI fordobler SAP sit engagement i principperne for relevant, pålidelig og ansvarlig Business AI, som de var pionerer for. På Sapphire vedtog SAP at følge de 10 vejledende principper i UNESCO’s anbefaling om etisk AI der sikrer, at AI-teknologier udvikles og bruges på måder, der respekterer menneskerettighederne, fremmer retfærdighed og bidrager til bæredygtig udvikling.

Læs mere om nyhederne i SAP Sapphire 2024 News Guide.

Om SAP
Som en global leder inden for virksomhedssoftware og forretnings-AI befinder SAP (NYSE:SAP) sig i skæringspunktet mellem forretning og teknologi. I over 50 år har organisationer betroet SAP at få det bedste frem i dem ved at integrere forretningskritiske funktioner, der spænder over finans, indkøb, HR, forsyningskæde og kundeoplevelse. For mere information, besøg www.sap.com/denmark og news.sap.com/denmark.

Overblik på 1 side om SAP: SAP Corporate Fact Sheet.

Følg SAP på @SAPNews.

Pressekontakt
Ellen Vig Nelausen
SAP Nordic Integrated Communications
telefon: +45 29 23 32 34
e-mail: ellen.vig.nelausen@sap.com