>

The Digital Edge (40): Digitaliseringsministeren: ”Rent politisk er GDPR skrækeksemplet på, hvordan man laver en rigtig rigtig dårlig implementering”

Kan man drive AI-virksomhed i Danmark? Kommer den offentlige sektor bagud med AI fordi cloud allerede er et problem? Og hvordan sikrer vi at patienter kan stole på AI-støttede beslutninger i sundhedssektoren? Hør digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) kommentere tre aktuelle it-dilemmaer.

”Rent politisk er GDPR skrækeksemplet på, hvordan man laver en rigtig rigtig dårlig implementering.”

Så klar er digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre (V) i denne særudgave af The Digitale Edge, som vi har optaget på Folkemødet på Bornholm, hvor ministeren svarede på spørgsmål fra tre skarpe debattører om AI.

Ministeren svar, som udløste debattens største bifald, kom i forlængelse af et spørgsmål fra toprådgiver David Pontoppidan fra SAP, som bekymret spurgte, om ikke den offentlige sektor var ved at komme bagud på AI?

Hele ministeren svar – og en del mere – kan du høre i denne særudgave af podcasten The Digital Edge.

Optagelsen skete fredag på Folkemødet hvor chefredaktør Lars Jacobsen var vært for en AI-debat – og til at hjælpe sig havde han han tre debattører med, som alle havde et spørgsmål eller et dilemma med til ministeren.

Foto: (fra venstre) David Pontoppidan, SAP; Maria Damborg Hald, Deloitte; Marie Bjerre, Digitaliserings- og ligestillingsminister (V); Claus Ipsen, Teton.AI. og Lars Jacobsen, Computerworld. Foto er taget på Folkemødet i haven hos Hotel Allinge den 14. juni 2024, hvor podcasten blev optaget live.

De tre spørgere er:

  • David Pontoppidan, SAP. Toprådgiver hos SAP om bla. AI, tidligere konsulent hos Accenture og Capgemini – og før det Pashto-talende sprogofficer.
  • Maria Damborg Hald, Partner hos Deloitte. Tidligere direktør for den offentlige sektor hos Microsoft samt vicedirektør i Økonomistyrelsen.
  • Claus Ipsen, CEO, Teton.AI. Kommerciel direktør hos leverandør af et dansk AI-drevet plejesystem, der anvendes af hospitaler og kommuner. Været i gang med AI siden 2020.

Episoden er optaget i samarbejde med Dansk Erhverv, SAP og Computerworld på Folkemødet, juni 2024.

I episoden kan du blandt høre om:

  • Hvordan vi skaber tillid til AI-løsninger i f.eks. sundhedssektoren, og om ministeren tænker at man kan blive undtaget for AI-behandling.
  • Om danske AI-virksomheder overhovedet skal blive i Danmark, eller om der er bedre steder at drive virksomhed.
  • Om den offentlige sektor er ved at komme lige så langt bagud på AI, som er de er på cloud – fordi vi er verdensmestre i at regulere AI, ikke i at lave det. Det spørgsmål, som i øvrigt udløste ministerens kommentar om GDPR.

Episoden er optaget live på Folkemødet hos Hotel Allinge. Stor tak til Dansk Erhverv for at hjælpe med debattører og husly.

Podcast: Du kan lytte til episoden med digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) her

Om podcastserien The Digital Edge

The Digital Edge er en podcast om lederskab, strategi og om at drive forretning i den hurtigt accelererende digitale tidsalder. Podcasten kan høres på iTunesSpotifySpreaker, Google podcasts, Podimo, Computerworlds The Digital Edge podcast website og SAPs danske nyhedsside. SAP deler også podcasten på sociale medier.