>

SAP ryhtyy toimialojen välisen yhteistyöryhmän vetäjäksi

HP, Novell, Dell ja muita toimialavetureita kehittämään SAP NetWeaver -pohjaisia palveluita, 29.9.2005

Johtava yritysohjelmistojen valmistaja SAP ilmoitti SAP TechEd ’05 –messuilla Bostonissa, että se ryhtyy edistämään yritysohjelmistojen ja niihin liittyvien palveluiden kehitysyhteistyötä toimialojen välillä. Tavoitteeseen pääsemiseksi SAP on käynnistänyt Enterprise Services Community Process -foorumin. Yhteistyöfoorumia vetää aiemmin muun muassa Java Community Process -kehittäjänä tunnettu George Paolini, joka loi aiemmassa tehtävässään Javasta yhden maailmanlaajuisesti käytetyimmistä teknologioista. Foorumin avulla SAP pyrkii entisestään vauhdittamaan Service Oriented Architecture -mallia, jota se on jo pitkään kehittänyt toimialakohtaisesti. Toimialaratkaisuja SAP:lla on jo 28 erilaista.

Lisäksi SAP julkisti perjantaina päättyvillä messuilla, että seitsemän uutta teknologiajättiä on päättänyt lisensioida SAP:n Enterprise Services Architecture -mallin välineekseen kehittää SOA (Services Oriented Architecture) -malleja asiakkailleen. SOA-malleja sovelletaan käytäntöön SAP:n internet-pohjaisen NetWeaver-ohjelmistoalustan avulla. Linjassa Business Process Platform -ajattelumallinsa kanssa, SAP on ilmoittaut, että kaikki sen sovellukset ovat SOA-pohjaisia vuoden 2007 loppuun mennessä.

Ohessa kansainvälinen tiedote kokonaisuudessaan: SAP Leads Industry Collaboration in Support of Enterprise Services

Lehdistökontakti:
Hill and Knowlton, Janne Lehtinen, puh. 040 769 4057, janne.lehtinen@hillandknowlton.fi