>

SAP raportoi 20 % ohjelmistoliikevaihdon kasvun vuoden kolmannella neljänneksellä

SAP AG julkisti tänään tilikauden 2005 kolmannen neljänneksen taloudelliset lukunsa. Yhtiö nosti odotuksiaan koko vuoden ohjelmistoliiketoiminnan kasvusta 12-14 %:iin. Yritys kasvatti markkinaosuuttaan.

Kolmannen neljänneksen koko liikevaihto oli 2,10 miljardia euroa, kun se vuotta aiemmin oli 1,78 miljardia. Kasvua oli 13 %.

Kolmannen neljänneksen nettotulos kasvoi 15 % edellisvuoteen verrattuna, ollen 334 miljoonaa euroa (2004: 291 miljoonaa).

Neljänneksen aikana SAP onnistui jälleen kasvattamaan markkinaosuuttaan vertailuryhmään nähden. Ohjelmistomyynnillä mitattuna SAP:n maailmanlaajuinen markkinaosuus vuoden 2005 kolmannen neljänneksen lopussa oli 60 %. Vuoden 2004 kolmannen neljänneksen lopussa vastaava luku oli 55 %.

“Kolmas neljännes toi jälleen vahvan tuloksen”, sanoo SAP AG:n pääjohtaja Henning Kagermann. “Teimme ennätystuloksen, voitimme markkinaosuutta ja kasvatimme etumatkaamme Yhdysvalloissa. Meidät erottaa kilpailijoistamme se, että meillä on selkeästi määritelty polku tuleville investoinneillemme ja me sijoitamme viisaasti – tehokkaampaan orgaaniseen kasvuun ja tarkkaan mietittyihin täydennysostoihin.”

Ennuste koko vuodelle 2005

SAP nostaa arviotaan ohjelmistoliiketoimintansa kasvusta noin 12-14 %:iin aiemmasta 10-12 % arviosta.

Webcast-lehdistötilaisuus 20.10.2005 klo 16.00

SAP AG järjestää lehdistötilaisuuden tänään 20.10. klo 16.00 Suomen aikaa. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä tai nauhoitteena jälkikäteen osoitteessa www.sap.com/investor.

Lehdistökontakti:
SAP Finland Oy, Sanna Eulenberger, puh. 040 515 5889, etunimi.sukunimi@sap.com