>

Jukka Tapaninen SAP xApps Solutionsin Euroopan johtajaksi

Jukka Tapaninen (42) on valittu vetämään SAP:n xApps Solutions -liiketoimintaa Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueella. Nimitys astui voimaan 2.11.2005. SAP:lle Tapaninen siirtyy BasWare Oyj:sta, jossa hän oli vastuussa Invoice Automation and Purchase Management -liiketoiminnasta Euroopassa.

Tapanisella on vahva tietotekniikan ja ohjelmistoliiketoiminnan myyntijohtotausta. Hän on kasvattanut tuoteliiketoimintaa menestyksekkäästi aiemmissa tehtävissään muun muassa BasWarella ja HP:lla. Paketoitujen ohjelmistoratkaisujen myyntikokemus oli juuri sitä, mitä SAP uudessa johtajassaan haki.

“SAP xApps on valikoima lisäarvosovelluksia. Niiden avulla asiakas voi helposti ja joustavasti automatisoida vaativatkin erikoisprosessinsa taustajärjestelmiin, kuten SAP R/3:een SAP NetWeaverin avulla”, kertoo Tapaninen asemapaikastaan Pariisista.

“Esimerkiksi Suomessa tärkeitä lisäarvotuotteita ovat komposiittisovellukset, kuten projektiportfolion hallintaan tarkoitettu xRPM (Resource and Portfolio Management), vienti- ja tuontiyritysten kaupan hallintaan tarkoitettu GTS (Global Trade Services) ja tehdas- ja tuotantojärjestelmien integrointiin ja raportointiin suunnattu sovellus xMII (Manufacturing Integration and Intelligence)”, Tapaninen jatkaa.

SAP xApps -sovelluksia voidaan integroida moniin erilaisiin IT-ympäristöihin. Käyttöönotto esimerkiksi asiakkaan olemassa olevien PLM- ja CRM-järjestelmien kanssa sujuu erittäin nopeasti ja kustannustehokkaasti.

“Uskomme, että xApps-liiketoiminta kasvaa tulevaisuudessa muuta markkinaa nopeammin, ja että vahvan toimialaosaamisemme kautta erikoissovelluksille löytyy asiakkaita jo nykyisestäkin asiakaskannasta”, Tapaninen lisää.

Lisätietoja:
Jukka Tapaninen, Vice President, SAP xApps Solutions, puh. +33 1 55 30 22 91, etunimi.sukunimi@sap.com