>

VVO ulkoistaa palkanlaskennan Siltaan – Silta ensimmäinen SAP Payroll –järjestelmän palvelutoimittaja

VVO–yhtymä Oyj ja Silta Oy ovat sopineet VVO-konsernin palkanlaskennan ulkoistamisesta Silta Oy:lle. Sopimus sisältää VVO:n noin 400 henkilön palkanlaskennan henkilö- ja palkkatietojen päivityksestä palkan maksatukseen.

“Päädyimme palkkahallinnon ulkoistukseen, koska tavoitteenamme oli vähentää sisäistä hallinnollista toimintaa henkilöstöhallinnossa ja suunnata resurssejamme sen sijaan strategisiin henkilöstöasioihin, kuten henkilöstön kehittämiseen, työhyvinvointiin ja suorituksen johtamiseen”, kommentoi hallintojohtaja Timo Niemi VVO-yhtymä Oyj:stä.

VVO:n tavoitteena on toimia entistä asiakaslähtöisemmin ja kohdistaa voimavaransa niihin toimintoihin, jotka palvelevat asiakkaiden tarpeita.

VVO:lla on noin vuoden ajan ollut käytössä SAP Payroll -palkanlaskentajärjestelmä henkilöstöhallinnossa. Sopimuksen mukaisesti Silta käyttää asiakkaan järjestelmää ulkoistetun palvelun tuottamiseen.

“Tämä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun palveluntoimittaja käyttää SAP Payroll -järjestelmää palveluympäristönä palvelun tuottamiseen asiakkaalle, jolla on SAP-toiminnanohjausjärjestelmä omassa käytössään laajemmin. Arvostamme VVO:n keräämää kokemusta järjestelmän käytössä”, johtaja Jarmo Iisakka Silta Oy:stä kommentoi.

“SAP-ratkaisu on hyvin modulaarinen ja yritykset voivat ostaa sen myös tälläisena palveluna, jolloin asiakkailla on enemmän vaihtoehtoja ja olemme entistä kilpailukykyisempiä”, SAP Nordicin kehityspäällikkö Timo Sundell sanoo.

“Konsernimme henkilöstöprosessit ja toiminnanohjausjärjestelmät on pyritty sähköistämään ja SAP Payroll on yksi osa integroitua järjestelmäkokonaisuutta. Meillä on valmisteilla muun muassa sisäiseen käyttöön portaali, jossa henkilöstö ja esimiehet voivat itsepalveluna ylläpitää esimerkiksi CV:tä, jolloin tiedossamme on henkilöstön osaamistaso. Portaalissa on myös sähköiset tavoite- ja kehityskeskustelujen työkalut sekä muita suorituksen johtamisen työkaluja”, Timo Niemi kertoo.

Silta Oy:llä on vahvaa näyttöä palkkahallinnon hoitamisesta ulkoistettuna palveluna sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Palkkapalveluna yhtiössä tuotetaan kuukausittain lähes 100 000 palkkalaskelmaa. Palkkapalveluasiakkaita on toista sataa, nämä jakautuvat sekä yksityiselle että julkiselle sektorille. Silta Oy:n palvelukeskuksissa kahdeksalla eri paikkakunnalla on noin 140 palkkahallinnon ammattilaista, jotka hallitsevat noin 50 TES/VES -sopimusalaa.

Lisätietoja:
Silta Oy, Jarmo Iisakka, johtaja, puh. 040–741 3007
VVO-yhtymä Oyj, Timo Niemi, hallintojohtaja, puh. 040-500 3676
SAP Nordic, Timo Sundell, kehityspäällikkö, puh. 040-825 4827

Silta-konserni
Silta-konserni on suomalainen yhtiö, joka muodostuu Silta Oy:stä sekä sen 100 -prosenttisesti omistamista tytäryhtiöistä Rahastopalvelu RP Oy:stä ja SV Benefic Oy:stä. JL Outsourcing Ab on Silta Oy:n osakkuusyhtiö ja lisäksi Sillalla on osakkuus Kuntalaskenta Oy:stä. Silta-konserni tarjoaa henkilöstöhallinnon palveluita työsuhteen koko elinkaarelle aina rekrytoinnista eläköitymiseen. Palveluvalikoimaan kuuluvat muun muassa palkkahallintopalvelut, eläkelaitospalvelut ja henkilöstörahastopalvelut. Yhtiön omistajia ovat WM-data Oy (44,9%), Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma (39,1%), Suomen Valtio (10,2%) ja Sampo Oyj (5,8 %). Silta-konsernin vuoden 2005 liikevaihto oli 16,3 MEUR. Yhtiössä työskentelee yli 240 asiantuntijaa kahdeksassa eri palvelukeskuksessa ympäri Suomea. Lisätietoja osoitteesta www.silta.fi.

VVO
VVO on asumispalveluita tarjoava julkinen osakeyhtiö. Yhtiön liikevaihto oli 325 MEUR vuonna 2004. VVO:lla on noin 38000 vuokra-asuntoa 75 eri paikkakunnalla. VVO:n toiminta on keskittynyt suurimpiin kasvukeskuksiin. VVO-konsernin emoyhtiö on VVO-yhtymä Oyj. Liiketoiminnat jakautuvat useisiin eri tytäryhtiöihin.