>

SAP ja Microsoft julkistavat Duet-ohjelmiston, joka yhdistää työpöydän ja yritysratkaisut

Ohjelmiston etuja ovat nopea käyttöönotto ja prosessien optimointi

Johtava liiketoimintaratkaisujen toimittaja SAP ja Microsoft julkistivat tänään uuden, yhteistyössä kehittämänsä Duet-nimisen tuotteen, jonka avulla yritysten työntekijät voivat helposti ja nopeasti kytkeytyä SAP-prosesseihin suoraan Microsoft Office -sovellusten kautta. Duet on saatavana kesäkuussa 2006. Yli 100 SAP:n ja Microsoftin asiakasta on käyttänyt ohjelmiston ennakkoversiota loppuvuodesta 2005 lähtien. SAP ja Microsoft aikovat julkistaa uusia optimoituja liiketoimintaprosesseja jo vuoden 2006 toisella puoliskolla.

Joka päivä miljoonat työntekijät ympäri maailmaa käyttävät työsä tekemiseen Office-sovelluksia. Duet mahdollistaa SAP-sovellusten käytön suoraan Microsoft Office -sovelluksista, jolloin pääsy SAP-sovellusten tietoihin ja raportteihin on sujuvaa. Näin Duetia käyttävät yritykset voivat säästää aikaa ja rahaa, yhtenäistää työtapoja ja parantaa päätöksentekoa. Tuttujen sovellustensa takia Duet voidaan ottaa käyttöön nopeasti ja vaatii varsin vähän koulutusta. SAP-prosessien käyttöönotto ja päivittäinen käyttö on siksi aikaisempaa helpompaa.

Nyt julkaistun ensimmäisen Duet-version edut ovat muun muassa:

  • Budjettiseuranta helpottuu, koska esimiehet pääsevät tarvitsemaansa tietoon aiempaa sujuvammin.
  • Ajanhallinta ja laskutus voidaan hoitaa suoraan Outlookin kalenterin kautta. Syötetyt tiedot päivittyvät automaattisesti mySAP ERP-sovellukseen.
  • Lomien ja poissaolojen hallinta tapahtuu sovittujen prosessien mukaisesti mySAP ERP-sovelluksessa suoraan MS Outlookin kautta.
  • Lisäksi organisaatioon ja HR-toimintoihin liittyvät tehtävät ja tietotarpeet tapahtuvat tutun Outlook-sovelluksen kautta.

SAP:n ja Microsoftin Duet-yhteistyö kasvaa jatkossa

Yhtiöt käynnistivät tänään maailmanlaajuisen markkinointipampanjan sekä avasivat yhteisen web-sivuston (www.duet.com), josta löytyy lisätietoa tuotteesta. Vuoden 2006 toisella vuosipuoliskolla julkaistaan kaksi Duet-lisäarvotuotetta, jotka auttavat tehostamaan viittä uutta mySAP ERP- ja mySAP Business Suite -toimintoa asiakassuhteiden hallinnassa (CRM) ja toimittajasuhteiden hallinnassa (SRM). Toiminnot ovat

  • rekrytointien hallinta
  • matkustuksen hallinta
  • liiketoiminnan analysointi
  • ostojohtaminen
  • myynnin johtaminen.

Näiden uusien toiminnallisuuksien avulla yritykset voivat tehostaa operatiivista toimintaansa ja saavuttaa kulusäästöjä. Lisäarvotuotteet ovat yhteensopivia seuraavan mySAP ERP -version ja vuonna 2007 julkistettavan Microsoft Office System -ohjelmiston kanssa.

”Duetin avulla käyttäjät pääsevät SAP-prosesseihin laajalle levinneen ja helppokäyttöisen Office-ympäristön kautta. Duet tekee monimutkaisista prosesseista helppoja ja helpoista entistä vaivattomampia”, sanoo Jeff Raikes, Microsoftin Business-divisioonan johtaja. ”Nyt julkistettu Duet-versio on vasta alkusysäys yritystemme tulokselliselle yhteistyölle.”

”Viimeisten 15 vuoden ajan SAP ja Microsoft ovat tehneet yhteistyötä tuodakseen markkinoille korkeatasoisia tuotteita, jotka tuovat lisäarvoa asiakkaillemme mahdollisimman nopeasti”, sanoo SAP AG:n tuotteista ja teknologiasta vastaava johtaja Shai Agassi. ”Yhteistyömme uusin tulos kytkee yhteen tietotyöläiset ja yritysratkaisut siten, että läpinäkyvyys paranee ja työteho kasvaa. Duet-nimi sopii hyvin kuvaamaan yritystemme välistä yhteistyötä, koska se on markkinoilla ennennäkemättömän tiivistä kattaen tuotekehityksen, markkinoinnin, myynnin ja tuen.”

Lisätietoja:

SAP Finland Oy, Presales Expert Esa Mäkelä, puh. 010 430 4588, sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@sap.com

Microsoft
Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 200 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 63 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Tilivuonna 2005 Microsoftin liikevaihto oli 39,79 miljardia dollaria.