>

ABN AMRO siirtyy käyttämään SAP:n integroitua tilihallintaa

Maailmanlaajuisesti toimiva, alun perin hollantilainen investointi- ja yrityspankki ABN AMRO laajentaa asiakaskumppanuutta SAP:n kanssa. Pankki ottaa käyttöön toimialakohtaisen ohjelmiston, jolla hallitaan asiakastilien tietoja globaaleissa käteisvarojen hallintaoperaatioissa. Sopimus allekirjoitettiin eilen Sydneyssä Sibos 2006 -tapahtumassa.

New YorkSopimuksen mukaan SAP toimittaa ABN AMROlle sovelluksen asiakkaiden tilitallennusten ja taloudellisten tietojen hallintaan ja raportointiin. Kansainvälinen pankki keskittää yhteen järjestelmään asiakastilien hallinnan eri maissa. Se pystyy keskitetyn näkymän ansiosta tarkastelemaan globaaleja tilirakenteita ja hallitsemaan luottorajoja eri maissa.

SAP:n alusta vahvistaa myös ABN AMROn ulkoistuspalveluja rahoitusalan instituuteille. Uusi toimintamalli yksinkertaistaa ja standardoi käyttöliittymiä, mikä tukee tämän toimialan liiketoimintaa.

“SAP:n teknologia antaa meille joustavuutta, jota tarvitsemme tulevaisuudessa”, kertoo ABN AMRO:n toimitusjohtaja Edward Glassman. “Joustavuus on yksi tärkeimmistä avainvaatimuksista pankkitoiminnalle valmistautuessamme markkinainfrastruktuurien muutoksille. Yksi esimerkki on yhtenäinen eurooppalainen maksualue (SEPA, Single Euro Payments Area).”

“ABN AMRO on standardoinut pitkälle käteisvarojen hallinnan SAP:lla, ja se johtaa kehitystä siirtymällä yksittäiseen tilihallinta-alustaan”, toteaa SAP AG:n rahoituspalvelujen johtaja Thomas Belgheim.

Lisätietoja:
SAP Finland Oy, Sanna Eulenberger, puh. 040 515 5889, sanna.eulenberger@sap.com