>

SAP kärjessä HR-sovellusten markkinoilla

SAP on listattu sekä Forresterin että Gartnerin uusimmissa raporteissa johtavaksi henkilöstöhallintosovellusten toimittajaksi maailmassa. Lisäksi SAP on kertonut toimittaneensa maailmanlaajuisesti yli 10 000 mySAP™ ERP Human Capital Management -sovellusta (HCM).

New YorkRiippumattoman tutkimuslaitoksen Forrester Researchin julkaiseman Forrester Wave™: HR Management Systems – Multinational Enterprises, Q3´06 ¹ -raportin mukaan SAP on markkinajohtaja henkilöstöhallinnon ohjelmistoissa (HRMS, Human Resource Management Systems).

Forrester arvioi raportissaan ohjelmistotoimittajien heikkouksia ja vahvuuksia 92 kriteerillä, jotka oli ryhmitelty kolmeen pääkategoriaan: tuote- ja palveluvalikoima, strategia ja läsnäolo markkinoilla.

“Globaalien sovellusmarkkinoiden johtaja SAP on lisännyt henkilöstöhallinnon ohjelmistoihinsa leveyttä ja syvyyttä”, kiteyttää Forresterin johtaja Paul Hamerman. “SAP:n viimeaikaiset kehityspanostukset ovat parantaneet strategista prosessin tukea, esimerkiksi toteutuksen suunnittelun osalta. SAP:n perinteinen heikko kohta eli käytettävyys on myös saanut merkittävästi huomiota HR-sovelluksissa.”

Lisäksi tutkimusyritys Gartnerin 12.kesäkuuta julkaiseman Market Share ERP software: Worldwide 2005 -raportin mukaan SAP on kärkipaikalla HR -ohjelmistojen markkinoilla.

“Kun suuret ja keskikokoiset yritykset kasvattavat toimintaansa ja laajentavat henkilöstöä, niiden tavoitteena on tiukentaa organisaation kontrollia ja samalla parantaa työntekijän suorituskykyä ja sitoutumista”, täsmentää Gartnerin tutkimusjohtaja James Holincheck. “Kilpailuilla HCM-markkinoilla ratkaisujen pitää parantaa liiketoimintaprosesseja, auttaa käyttöönottoja, ylläpitää avainosaamista ja yhdistää työresurssit liiketoimintatavoitteisiin. Lisäksi niiden tulee olla helppokäyttöisiä, jotta henkilöstö ja päälliköt ymmärtävät niitä ja saavuttavat tuloksia.”

SAP:n HR-sovellukset käytössä yli 10 000 asiakkaalla

SAP:lla on tällä hetkellä yli 10 000 henkilöstöhallintosovellusten yritysasiakasta yli 110 maassa. mySAP ERP HCM -sovellus on suunniteltu käytettäväksi globaalissa liiketoiminnassa, ja se tukee 45 maassa muun muassa palkanmaksutoimintoja, säädösten noudattamista ja alan parhaimpia käytäntöjä.

“SAP on ansainnut yli 10 000 mySAP ERP HCM -sovellusta käyttävän organisaation luottamuksen ympäri maailmaa. Tämä vahvistaa SAP:n kärkipaikkaa ja tarjoaa meille myös mahdollisuuden prosessi-innovaatioihin ja operatiiviseen tehokkuuteen tällä alueella”, kertoo SAP:n johtoryhmän jäsen Claus Heinrich. “SAP on hiljattain päivittänyt oman sisäisen HR-järjestelmänsä viimeiseen mySAP ERP HCM -ohjelmiston versioon. Pyrimme ottamaan kaiken hyödyn irti ohjelmiston automatisoiduista prosesseista ja uusista toiminnallisista parannuksista.”

Lisätietoja:
SAP Finland Oy, Sanna Eulenberger, puh. 040 515 5889, sanna.eulenberger@sap.com