>

SAP:n maailmanlaajuinen asiakas- ja kumppaniverkosto jatkaa vahvaa kasvuaan

Lisääntynyt Enterprise SOA:n käyttöönotto vahvistaa SAP:n kumppani- ja kehittäjäyhteisöä

New York

SAP AG kertoi eilen, että sen asiakas- ja kumppaniverkosto on kasvanut merkittävästi. Yksi syy on muun muassa laaja SAP NetWeaver® -alustan hyödyntäminen asiakasyrityksissä, joissa halutaan siirtyä Enterprise SOA:n (Service Oriented Architecture) käyttöön.

Lisäksi SAP:n riippumattomat sovellustoimittajat (ISV, Independent Software Vendors) auttavat asiakasyrityksiä optimoimaan SAP NetWeaver -alustalla olemassa olevia it-ympäristöjä, vähentämään omistuskustannuksia ja valmistautumaan liiketoiminnan haasteisiin. ISV:ihin kuuluvat muun muassa Callidus Software, MCA Solutions, Triple Point Technology ja Visiprise.

Tällä hetkellä SAP NetWeaver -kumppaniverkostossa on yli 1 000 riippumatonta ohjelmistoyritystä, jotka rakentavat ohjelmistoja SAP NetWeaver -alustalle. SAP:n kumppaneilla on yli 1 500 valmista ratkaisua alustan päälle.

SAP Developer Network (SDN) ylitti hiljattain yli puolen miljoonan rekisteröityneen käyttäjän rajan. SDN on keskitetty tietopankki, jossa SAP:n kumppaniverkoston jäsenet voivat jakaa ideoita ja tehdä yhteistyötä.

Business Process Expert -yhteisö on hiljattain lanseerattu asiantuntijaympäristö, joka toimii rinnakkain SDN:n kanssa. Liiketoiminnan prosessien asiantuntijoilla on nouseva rooli. Ryhmä sisältää muun muassa asiantuntijoiden ja analyytikoiden lisäksi liiketoiminta-, prosessi- ja sovelluskonsultteja. Yhteisö on ollut olemassa kolmen kuukauden ajan, ja sillä on yli 30 000 jäsentä.

Industry Value Networks on kohtaamispaikka tietyn toimialan asiantuntijoille. Tällä hetkellä SAP ylläpitää viittä eri toimialakohtaista verkkoa, joissa esimerkiksi asiakkaat, kumppanit ja SAP:n asiantuntijat voivat nopeasti innovoida ja kehittää ratkaisuja eri toimialojen erityistarpeisiin.

Huhtikuussa 2006 avatussa Enterprise Services -yhteisössä on yli sata jäsentä, jotka yhdessä kehittävät yrityspalveluita viidellä eri alueella. Yhteisö kehittää muun muassa pankkiteollisuuden yrityspalveluita, rfid:n käyttöä eri toimialoilla, langattomia yrityspalveluita, terveydenhuollon palveluita ja julkisen sektorin vero- ja liikevaihdonhallintaa.

Lisätietoja:
SAP Finland Oy, Sanna Eulenberger, puh. 040 515 5889, sanna.eulenberger@sap.com