>

Altia Corporation tehostaa toimintaansa SAP ERP –toiminnanohjausjärjestelmällä

Altia Corporationilla oli tarve yhtenäistää ja tehostaa toimintatapojaan. Eri yksiköiden käyttämät erilaiset järjestelmät ja prosessit aiheuttivat paljon manuaalista työtä. SAP ERP -sovellus yhdistää ja harmonisoi Altia Corporationion järjestelmät ja prosessit kustannustehokkaaksi kokonaisuudeksi Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Altia Corporationin visiona on kehittyä kolmessa vuodessa Pohjoismaiden ja Baltian ja viidessä vuodessa koko Pohjois-Euroopan johtavaksi alkoholijuomayhtiöksi. Tämän vision saavuttaminen vaati, että prosessit ja järjestelmät ovat yhtenäisiä sekä tehokkaita.

– Meidän ensisijainen tarpeemme oli yhtenäistää ja tehostaa järjestelmiä sekä prosesseja. SAP ERP -sovelluksen päälle voimme rakentaa yhdenmukaiset järjestelmät ja prosessit luotettavasti. Alkuvaiheessa yhteistyö kattaa logistiikan ja kirjanpidon sekä pilottina valitun tuotantolaitoksen, Altia Corporationin talousjohtaja Tuomas Itkonen kertoo.

– Tavoitteenamme on, että vuoden 2008 loppuun mennessä prosessit ovat yhdenmukaisia ja reaaliaikaisesti läpinäkyviä, Altia Corporationin tietohallintojohtaja Timo Koponen lisää.

SAP ERP -toiminnanohjausjärjestelmä tarjoaa kokonaisvaltaisen toiminnallisuuden liiketoiminta-analyyseihin, taloushallintoon, henkilöstöhallintoon, logistiikkaan ja yrityspalveluihin. Se toimii myös koko SAP-sovellusvalikoiman perustana.

– SAP on johtava ERP-toimittaja, ja parametrisointimahdollisuuksien monipuolisuus mahdollistaa ratkaisujen toteuttamisen mahdollisimman pitkälle ilman räätälöintejä. SAP ERP sisältää toimialakohtaisia ominaisuuksia ja SAP:n kolmikymmenvuotisen historian ajan kertyneitä parhaita käytäntöjä, joita hyödynnämme mahdollisimman paljon. Meidän logistiikkamme ja alkoholilain raportointivaatimukset tuovat hankkeeseen omat haasteensa. Uskomme, että SAP pystyy parhaiten toteuttamaan tarpeemme, johtaja Samu Suonpää Altia Corporationilta toteaa.

Toimialan ensimmäinen SAP-toteutus Pohjoismaissa

SAP ERP -sovelluksen avulla organisaatiot voivat alentaa kokonaiskäyttökustannuksia, nopeuttaa sijoitetun pääoman tuottoa ja hyötyä joustavammasta, innovaatioita edistävästä IT-infrastruktuurista. Altia Corporation järjestelmä on ensimmäinen pohjoismainen SAP-toteutus alkoholitoimialalla.

– Yhteistyö tuo meille kustannussäästöjä ja tehokkuutta. Sen myötä pystymme vertailemaan toimintaamme myös muihin toimialoihin. SAP ERP mahdollistaa myös tehokkaamman päämieshallinnan, Itkonen listaa.

– Yhteistyömme on hyvä esimerkki siitä, että ratkaisumme sopivat Altia Corporationin kokoisille ja haastavilla toimialoilla toimiville yrityksille, Territory Sales Director Jussi Leijala SAP Finlandilta toteaa.

Lisätietoja
SAP Finland Oy, Jussi Leijala, puh. +358 40 036 4636, jussi.leijala@sap.com
Altia Corporation, Tuomas Itkonen, +358 400 37 9966, tuomas.itkonen@altiacorporation.com

Altia Corporation on Pohjoismaissa ja Baltiassa toimiva kansainvälinen alkoholi-juomatalo, joka valmistaa, tuo, vie ja markkinoi alkoholijuomia. Yhtiö edustaa kansainvälisiä merkkituotteita kaikkialta maailmasta. Lisäksi Altialla on vahva omien tuotemerkkien valikoima. Yhtiön liikevaihto on noin 425 miljoonaa euroa ja sen omistaa Suomen valtio.