>

SAP ostaa suomalaisen Wicom Communicationsin

Wicomin ohjelmisto osaksi SAP:n globaalia tarjontaa, henkilöstö siirtyy SAP:n palvelukseen

Johtava integroitujen liiketoimintaratkaisujen toimittaja SAP Finland Oy on ostanut suomalaisen Wicom Communications Oy:n. Kaupan myötä sekä Wicom että sen tytäryhtiö Merlin Systems Oy siirtyvät SAP Finlandin omistukseen. Wicomin ja Merlinin henkilöstö jatkaa kaupan myötä vanhoina työntekijöinä SAP-konsernin palveluksessa. Kauppahintaa ei julkisteta.

Wicom Communications on IP-pohjaisia yhteyskeskus- ja yrityspuhelinjärjestelmiä kehittävä suomalainen ohjelmistoyritys. Wicomin ohjelmistoja on käytössä 18 maassa noin kahdella sadalla asiakkaalla. SAP on maailman johtava yritysjärjestelmien toimittaja, jonka sovelluksia hyödyntää maailmanlaajuisesti yli 39 000 yritystä.

Kauppa on osa SAP:n strategiaa, jolla yhtiö vahvistaa CRM-sovellustarjontaansa. Wicom on SAP:n ensimmäinen yritysosto CRM-alueella. Kaupan myötä SAP pystyy tarjoamaan asiakkailleen perinteiset puhelinjärjestelmät korvaavia IP-pohjaisia viestintäratkaisuja, jotka yhdistyvät saumattomasti yritysten liiketoimintaprosesseihin ja -sovelluksiin.

SAP liittää Wicomin ohjelmiston osaksi globaalia tarjontaansa vaiheittain eri puolilla maailmaa. Wicomin toimitusjohtaja Ilkka Kivimäki raportoi jatkossa Bob Stutzille, SAP:n CRM-sovelluksista globaalisti vastaavalle johtajalle. Wicomin ja Merlinin nykyiset asiakkaat voivat jatkaa Wicom-ohjelmiston käyttöä entiseen tapaan. Kaikki olemassa olevat tukipalvelut sekä jakelusopimukset jatkuvat normaalisti.

“Useiden eri ohjelmisto- ja laitetoimittajien tuotteiden liittäminen toisiinsa ja yhdistäminen CRM-sovelluksiin tuottaa monille yrityksille suuria haasteita. Samaan aikaan yritysten olisi pystyttävä hallinnoimaan viestiyhteyksiään ja asiakaspalveluaan keskitetysti, jotta ne voivat varmistaa palvelujensa saatavuuden ja henkilöstönsä tavoitettavuuden. Wicom on osoittanut kykynsä toteuttaa edistyksellisiä IP-pohjaisia viestintäratkaisuja, joilla yritykset voivat vastata näihin haasteisiin. Wicomin laaja kokemus ja vankka osaaminen on meille erittäin arvokasta”, SAP:n CRM-sovelluksista vastaava johtaja Bob Stutz sanoo.

“Yrityksen liiketoimintaprosessien tehokkuus on suoraan riippuvainen sen viestiyhteyksien sujuvuudesta. Liittämällä Wicomin ohjelmiston SAP:n sovelluksiin yritykset saavat käyttöönsä ratkaisuja, jotka yhdistävät eri liiketoimintaprosessit asiakasyhteyksiin tiiviimmin kuin koskaan aiemmin. Wicomin teknologia antaa SAP:lle mahdollisuuden tarjota tulevaisuuden viestintäratkaisuja jo tänään”, Wicomin toimitusjohtaja Ilkka Kivimäki sanoo.

Lisätietoja

SAP Finland, Dan Ahlstedt, Chief Operating Officer, Nordic Region, 040 576 8285,
dan.ahlstedt@sap.com

Wicom Communications, Pekka Porkka, markkinointijohtaja, (09) 5257 7568, pekka.porkka@wicom.com