>

SAP:n ratkaisu Paineteho Oy:lle

Tehokkuutta asiakaspalveluun ja joustoa kasvuun

Itä- ja pohjoissuomalaiselle teollisuudelle hydrauliikkaa ja paineilmaratkaisuja tarjoava Paineteho Oy siirtyy SAP Business One -liiketoimintajärjestelmään vuodenvaihteessa. Ratkaisu parantaa yrityksen asiakaspalvelua ja tuo kustannussäästöjä. Se on myös windows-pohjaisen käyttöliittymänsä ansiosta huomattavasti helpompi käyttää kuin yrityksen aikaisempi merkkipohjainen järjestelmä.

Paineteho halusi siirtyä aikaisemmasta vanhenevasta ohjelmistosta kokonaisvaltaisempaan ratkaisuun. Kasvavana yrityksenä Paineteholle oli myös tärkeää saada laaja ja monipuolinen järjestelmä, jota voidaan jatkossa muokata organisaation tarpeita vastaavaksi.

SAP:n ratkaisu auttaa yritystä seuraamaan aiempaa paremmin varastotilannetta ja -kiertoa, mikä tuo kustannussäästöjä. Työ myös tehostuu, kun tiedonhaku helpottuu ja nopeutuu. Ja koska Painetehon tuotemäärä on suuri, auttavat ohjelmiston monipuoliset hakutoiminnot oikean tuotteen löytämisessä nopeammin.

“Tämä parantaa asiakaspalveluamme oleellisesti, sillä nyt jokapäiväiseen myyntityöhön saadaan asiakkaan tarvitsemien tuotteiden historia- ja huoltotiedot nopeasti esille”, Painetehon toimitusjohtaja Jussi Koljonen kertoo.

Laajojen tuote- ja asiakastietojen siirto vanhasta järjestelmästä uuteen onkin hänen mukaansa ollut suurimpia haasteita SAP:n ratkaisuun siirryttäessä. Samalla yrityksessä on kuitenkin mietitty kunnolla, kuinka sen ominaisuudet saadaan mahdollisimman hyvin käyttöön.

Uusi järjestelmä otetaan käyttöön vuodenvaihteessa. Käyttöönottokoulutus on jo käynnissä. Siitä vastaa osaksi järjestelmän toimittanut paikallinen SAP:n jälleenmyyntikumppani Tietokari Oy.

“Painetehon 20 käyttäjän järjestelmä on ollut meille ihan kohtuukokoinen toimitus, sillä suuri osa tilauksista on yleensä vajaalle kymmenelle käyttäjälle”, Tietokarin toimitusjohtaja Kari Miettinen kertoo.

Omat haasteensa on projektiin on tuonut myös SAP:n integrointi palkanlaskenta- ja pankkiyhteysohjelmistoihin, mutta sekin on Miettisen mukaan sujunut hyvin.

Paineteho Oy
Paineteho Oy tarjoaa itä- ja pohjoissuomalaiselle teollisuudelle hydrauliikkaan ja paineilmaan liittyviä palveluja, kuten komponenttitoimituksia ja -suunnittelua, kokonaistoimituksia ja huoltoa. Vuonna 1979 perustetulla Paineteho Oy:llä on toimipaikat Kuopiossa ja Joensuussa. Yritys työllistää noin 30 henkilöä.

Tietokari Oy
Kuopiossa, Tampereella ja Kajaanissa toimiva Tietokari Oy on erikoistunut toiminnanohjausjärjestelmien toimittamiseen pk-yrityksille. Yritys on osa oululaista Identoi Group:ia.

Lisätietoja:
Paineteho Oy, Jussi Koljonen, puh. 044-2886411
Tietokari Oy, Kari Miettinen, puh. 0500-675165