>

Varasto Optimi Oy hankki SAP:n ratkaisun hyvien kokemusten perusteella

SAP haluttiin myös uuteen yritykseen

Suodatintoimittaja Varasto Optimi Oy hankki SAP Business One -ratkaisun henkilöstön aiempien hyvien kokemusten perusteella. SAP haluttiin avuksi hallitsemaan yrityksen suurta tuotemäärää ja varastoa sekä parantamaan asiakaspalvelua.

Varasto Optimi Oy perustettiin kesällä 2007, kun suodatintoiminnot irrotettiin Kone-Lappi Oy:stä. Henkilöt, jotka olivat jo siellä tottuneet käyttämään SAP Business One -järjestelmää ja nähneet sen tuomat edut, halusivat jatkaa sen käyttöä myös uudessa yrityksessä.

Varasto Optimin asiakkaat ovat pääasiallisesti raskaiden ajoneuvojen käyttäjiä, kuten rakennus- ja maarakennusliikkeitä sekä teollisuuslaitoksia. Lisäksi palveluun kuuluu tuotteiden varastointi asiakkaan tiloissa. Varasto Optimi huolehtii ulkoistettuna siitä, että asiakkaalla on aina tarvitsemiaan suodattimia paikan päällä.

“SAP:n ja siihen kytketyn oman Konetietokanta-sovelluksemme ansiosta tiedämme reaaliaikaisesti, mitä tuotteita on varastossa ja asiakkaalla, mikä kokonaisuudessaan nopeuttaa ja parantaa asiakaspalveluamme. Lisäksi varaston kierron optimointi tuo meille kustannussäästöjä”, Varasto Optimin toimitusjohtaja Jani Rönkkö sanoo.

Merkittävää kustannussäästöä ja laatua asiakaspalveluun tuo hänen mukaansa myös toimintoihin lisätty vaihtoehtotuotteiden esittely. Useaan koneeseen sopivat erimerkkiset suodattimet. Jos esimerkiksi asiakkaan haluamaa merkkiä ei löydy, ehdottaa järjestelmä vaihtoehtoista tai edullisempaa tuotetta.

Varasto Optimin teknisille myyjille ympäri Suomea toimitetaan lisäksi viikoittain SAPjärjestelmästä ajetut tehtävälistat. Asiakaskohtaisiin toimintoihin perustuvat viikkolistat tehostavat Rönkön mukaan toimintaa oleellisesti ja parantavat myös asiakastyytyväisyyttä.

Yrityksen SAP-järjestelmän on toimittanut Tietokari Oy, joka on toteuttanut myös tarvittavat integroinnit Varasto Optimin omaan Konetietokanta-järjestelmään.

Järjestelmä otettiin käyttöön kesän 2007 aikana. Käyttöönottoa nopeutti Tietokari Oy:n toimitusjohtaja Kari Miettisen mukaan huomattavasti se, että ohjelmiston toiminta oli käyttäjille ennestään tuttua. Haasteita oli lähinnä noin 13 000 eri tuotenimikettä sisältävän tietovaraston siirrossa aikaisemmasta Kone-Lapin SAP-ohjelmistosta uuteen.

Varasto Optimi Oy tarjoaa liikkuvan kaluston suodattimia ja niiden varastointia sekä voiteluaineita teollisuuteen ja urakoitsijoille. Yritys irtautui kesällä 2007 Kone-Lappi Oy:stä ja työllistää nyt viisi henkilöä. Yrityksen aputoiminimenä on Suomen Suodatinpalvelu.

Tietokari Oy
Kuopiossa, Tampereella ja Kajaanissa toimiva Tietokari on erikoistunut toiminnanohjausjärjestelmien toimittamiseen pk-yrityksille. Yritys on osa oululaista Identoi Group:ia.

Lisätietoja:
Varasto Optimi Oy, Jari Rönkkö, puh. 040-742 9211
Tietokari Oy, Kari Miettinen, puh. 0500-675165