Onninen tehostaa liiketoimintaprosessejaan SAP-ratkaisua hyödyntäen

HelsinkiMateriaalipalveluja tarjoava Onninen on tehnyt päätöksen konsernilaajuisen toiminnanohjausjärjestelmän toteuttamisesta SAP:n tukkukaupan järjestelmän pohjalta. Ensimmäisessä vaiheessa SAP Wholesale ERP otetaan käyttöön Onnisen Suomen toimintojen osalta. Myöhemmin järjestelmä otetaan käyttöön myös muissa Onnisen toimintamaissa.

Onninen yhtenäistää konsernin prosessejaan, toimintatapojaan ja -kulttuuriaan sekä haluaa parantaa tuottavuuttaan yhä tiukentuvassa kilpailuympäristössä. Yhtenäinen tukkukaupan toiminnanohjausjärjestelmä, SAP Wholesale ERP, auttaa pääsemään näihin tavoitteisiin. Onninen päätyi SAP-ratkaisuun tarkan harkinnan jälkeen, johon kuului myös yleensä melko harvinainen soveltuvuusarviointivaihe. Valinta pohjautuu Onninen konsernin strategiaan.

”Tahtotilamme on rakentaa koko konsernin laajuinen ERP-ratkaisu ja luoda tulevaisuuden liiketoiminnalle tukeva infrastruktuuri. SAP:n kokemus isojen kaupan alan asiakkaiden toimituksista tuki valintaamme. Lisäksi SAP-asiantuntijoita on kattavasti meidän toiminta-alueillamme Itämeren ympäristössä. Valintamme tarjoaa parhaan kokonaisratkaisun, jolla pääsemme strategisiin tavoitteisiimme”, kertoo Onnisen tietohallintojohtaja Panu Hannula valinnan taustasta.

”Onnisen päätös tukeutua liiketoimintastrategiassaan SAP:n teknologian hyödyntämiseen on meille tärkeä luottamuksen osoitus”, kertoo SAP Finland Oy:n myyntijohtaja Petri Niittymäki.

Onnisen SAP Wholesale ERP -ratkaisuun kuuluu myynti- ja ostotoiminnot, logistiikka, taloushallinto ja henkilöstöhallinto. Hanke käynnistyi marraskuussa 2007. Ensimmäinen käyttöönotto tehdään vuoden 2009 aikana. SAP Wholesale ERP:n toteutuskumppanina toimii Accenture.

Lisätiedot:
Petri Niittymäki, SAP Finland Oy, 040 7500 136
Panu Hannula, Onninen, 050 365 8218

Onninen tarjoaa kattavaa materiaalipalvelua urakoitsijoille, teollisuudelle, julkisille organisaatioille ja teknisten tuotteiden jälleenmyyjille. Olemme alalla vuodesta 1913 toiminut perheyhtiö. Työllistämme Suomen, Ruotsin, Norjan, Puolan, Venäjän ja Baltian toiminnoissamme yhteensä 3300 henkilöä. Vuonna 2007 liikevaihtomme oli 1,7 miljardia euroa.
www.onninen.com