>

Vaahto Group tähtää SAP ERP -ratkaisun avulla maailman huipulle

Paperinvalmistusteknologiaan erikoistuneen Vaahto Groupin SAP-ratkaisu kattaa koko toimitusketjun: tuotteen suunnittelusta, ostoon, valmistukseen, projektitoimitukseen ja huoltoon. Takana on nyt ensimmäinen käyttöönottovaihe kolmessa yhtiössä, ja seuraavaksi kahdessa yhtiössä tehdään integraatio CAD eli computer aided design -järjestelmiin.

HelsinkiSAP-ratkaisun hyödyt näkyvät liiketoiminnassa, kun kaikki yhtiöt toimivat samassa järjestelmässä. Näin voidaan yhdenmukaistaa ja tehostaa prosesseja sekä nopeuttaa läpimenoaikoja, toimitusvarmuus parantuu entisestään ja päätöksenteon tueksi saadaan reaaliaikaisia raportteja. SAP-ratkaisulla Vaahto Group keskittää taloushallinnon tukitoimintoja sekä ostoja, ja näiden osalta päällekkäisen työn määrää voidaan vähentää.

”SAP-ratkaisu vastaa hyvin kansainvälisen liiketoiminnan tarpeisiin ja monimuotoiseen tuotelinjaamme. Tähtäimessämme on laajentua maailman johtavien paperikonevalmistajien joukkoon. Laajennamme toimintaa ulkomaille ja tiedämme, että SAP-ratkaisullamme on tukea ja käyttäjiä ympäri maailmaa. Tämä oli yksi keskeinen syy, miksi päädyimme valitsemaan SAP ERP -järjestelmän”, Vaahto Groupin tietohallintopäällikkö Virpi Björkman-Kuolimo kertoo.

SAP Finland Oy toimitti ratkaisun yhdessä käyttöönottokumppaninsa Headstartin kanssa Vaahto Groupille.

”Projektin aikana Vaahto Groupin tytäryhtiöt otetaan mukaan samaan toimintamalliin, joka tehostaa prosesseja ja kustannusten seurantaa sekä mahdollistaa läpinäkyvän raportoinnin, joka antaa liikkeenjohdolle oikeaa tietoa”, Headstartin Heikki Kuusirati kertoo.

”Ratkaisu perustuu SAP:n standarditoiminnallisuuteen ja hyödyntää talouden osalta myös SAP:n parhaita käytäntöjä”, SAP Finland Oy:n Jari Järvinen kertoo.

Lisätiedot

Jari Järvinen, SAP Finland Oy, 040-5536340

Heikki Kuusirati, Headstart, 040-8429495

Virpi Björkman-Kuolimo, Vaahto-Group, 020-1880357

Vaahto Group on maailmanlaajuisesti toimiva korkean tason teknologiayritys, joka palvelee prosessiteollisuutta paperinvalmistusteknologian ja prosessilaitteiden aloilla. Konsernin emoyhtiön Vaahto Group Plc Oyj:n osakkeet noteerataan OMX Pohjoismainen Pörssi Helsingissä.

Headstart Oy on SAP-konsultoinnin sekä IT-toimintojen valmennus- ja projektinohjausyritys. Headstartin palvelut kattavat myös SAP-järjestelmien toimitukset, versiopäivitykset sekä monipuoliset asiantuntija-, koulutus- ja kumppanuuspalvelut.

SAP on maailman johtava integroitujen liiketoimintaratkaisujen* toimittaja. Yli 46 100 asiakasta yli 120 maassa hyödyntää SAP:n sovelluksia toiminnoissaan – mukautettavat ratkaisut huomioivat niin pienten, keskisuurten kuin maailmanlaajuistenkin organisaatioiden erityistarpeet. SAP NetWeaveriin pohjautuvat innovatiivisuutta ja liiketoiminnan kehittämistä edistävät SAP-ratkaisut auttavat yrityksiä parantamaan asiakas- ja kumppanuussuhteitaan sekä tehostamaan toimintojaan ja suorituskykyään kaikissa liiketoimintaprosesseissaan läpi koko toimitusketjun. SAP:n toimialakohtaiset sovellukset tukevat yli 25 eri toimialan erityispiirteitä ja prosesseja. Toimialoja ovat muun muassa huipputeknologia, vähittäiskauppa, talous- ja rahoitusalan palvelut, terveydenhuolto sekä julkisen sektorin palvelut. SAP:lla on tytäryhtiöt yli 50 maassa. Yritys on listattu useissa eri pörsseissä, muun muassa Frankfurtin ja New Yorkin pörsseissä yritysnimen SAP alle.

Lisätietoja osoitteesta www.sap.com/finland.

*SAP määrittelee liiketoimintaratkaisuihin kuuluviksi yrityksen resurssien suunnittelun ja siihen liittyvien sovelluksien, kuten tarjontaketjun, asiakassuhteiden, toimittajasuhteiden ja tuotteiden elinkaaren hoitamisen.