>

Viestintäohjelmisto vahvistaa SAP:n uutta CRM-ratkaisua

– Uusien viestintäominaisuuksien kehitystyötä tehdään Suomessa

HelsinkiSAP on yhdistänyt IP-pohjaisen viestintäohjelmiston uuteen asiakashallintaratkaisuunsa. Yhdistelmä sisältää kattavat asiakashallinta- ja viestintäominaisuudet valmiina kokonaisratkaisuna. SAP CRM 2007 -ratkaisuun valinnaisena liitettävät viestintäominaisuudet perustuvat SAP:n omistukseen siirtyneen suomalaisen Wicom Communications Oy:n kehittämään teknologiaan.

SAP CRM 2007 -ratkaisua täydentävä SAP Business Communications Management -ohjelmisto (SAP BCM) yhdistää puhelut, sähköpostit, tekstiviestit, faksit ja web-kontaktit yhdeksi keskitetysti hallituksi kokonaisuudeksi. Ohjelmiston avulla yritykset varmistavat henkilöstönsä tavoitettavuuden ja palvelujensa saatavuuden ajasta, paikasta ja yhteystavasta riippumatta.

”Tehokas viestintäratkaisu on olennainen osa asiakaspalvelua tukevia liiketoimintaprosesseja. Tuomalla eri viestintäkanavat osaksi CRM-ratkaisua varmistetaan saumaton yhteys asiakaslähtöisen strategian ja sen käytännön toteutumisen välillä. Perinteiset yhteyskeskus- ja yrityspuhelinjärjestelmät korvaava ratkaisumme sisältää kattavat työvälineet asiakaspalvelun parantamiseen ja toiminnan tehostamiseen”, SAP:n BCM-ratkaisuista vastaava johtaja Ilkka Kivimäki sanoo.

SAP CRM 2007:n Web 2.0 -ominaisuuksia sisältävä käyttöliittymä nopeuttaa käyttöönottoa

”Seuraavan sukupolven CRM-ratkaisuiden käyttöliittymien tulee olla suunniteltu Web 2.0 -tyylin mukaisesti, jotta ne vetoavat myynti-, markkinointi- ja asiakaspalveluhenkilöstöön. Helpon käytettävyyden ja konfiguroitavuuden ansiosta ne mahdollistavat monenlaisia käyttötapoja ja integroituvat erilaisiin ympäristöihin. Tuloksena syntyy kokonaisratkaisuja, jollaisia sekä liiketoiminta- että IT-johto arvostavat.” kommentoi Ed Thompson, Gartnerin johtava analyytikko.

SAP CRM 2007 -ratkaisun entistä monipuolisempien ominaisuuksien hyödyntämistä helpottaa aiempaa käyttäjäystävällisempi ja teknisesti merkittävästi joustavampi käyttöliittymä. Uuden sukupolven Web 2.0 -ominaisuuksia sisältävä käyttöliittymä mukautuu eri käyttäjäryhmien tarpeisiin. Näkyvissä olevia tietoja ja toimintoja voidaan personoida yksilöllisesti.

”Uusi CRM-ratkaisumme yhdistää web-maailmasta tutut käyttökokemukset tehokkaaseen ja kattavaan yritysten asiakashallinnan sovellukseen. Tavoitteenamme oli tehdä asiakashallintajärjestelmästä helppokäyttöinen työkalu, joka avaa asiakkaillemme mahdollisuudet erilaistaa tarjontaansa ja uudistaa toimintatapojaan entistä ketterämmin”, SAP Finlandin myyntijohtaja Petri Niittymäkikertoo.

Viestinnän ja asiakashallinnan yhdistäminen tuo uutta lisäarvoa

Asiakkaan liiketoimintaan sovitettavissa olevat viestintätyökalut ohjaavat organisaatioon tulevat yhteydenotot aina oikealle vapaana olevalle asiakaspalveluryhmälle tai asiantuntijalle. Liikkuvat työntekijät voivat kirjautua sisään palvelujonoihin millä tahansa organisaation verkkoon yhteydessä olevalla työasemalla, kannettavalla päätelaitteella tai perinteisellä puhelimella. Yhteydenottoihin liittyvät kattavat asiakastiedot ovat kaikkien käyttäjien saatavilla.

Viestintätyökalut tehostavat myös telemarkkinointi- ja myyntikampanjoita. SAP CRM 2007 -ratkaisussa kampanjoiden suunnittelu ja soittolistojen luominen on yksinkertaista ja tehokasta. Esimerkiksi segmenttien rakentaminen, soittomuistutusten asettaminen, yhteystietojen hallinta ja tilausten vastaanotto sujuvat yhdellä käyttöliittymällä.

SAP BCM -viestintäohjelmisto perustuu suomalaisen Wicom Communications Oy:n kehittämään teknologiaan, joka siirtyi SAP:n omistukseen kesällä 2007 toteutetun yrityskaupan myötä. SAP BCM -tuotekehitys jatkuu Suomessa.

Lisätietoja:

SAP Business Communications Management
Pekka Porkka, kehitysjohtaja
Puh. 010 430 4356
pekka.porkka@sap.com

Netprofile Finland Oy
Hanna Manninen
Puh. (09) 6812 080 tai 040 572 4646
hanna@netprofile.fi

SAP Finland Oy
Petri Niittymäki, myyntijohtaja
Puh. 010 430 4520
Petri.niittymaki@sap.com