>

SAP HR säästää henkilötyövuosia Jyväskylässä

HelsinkiJyväskylän kaupungin henkilöstöhallinnossa SAP-ratkaisun uskotaan tuovan säästöä henkilötyövuosissa. SAP HR -ratkaisu vähentää päällekkäistä ja moninkertaista työtä sekä uudistaa toimintaprosesseja.

Henkilöstöhallinnossa SAP-järjestelmästä käyttöön otetaan mm. esimiehen ja henkilöstön itsepalvelutyökalut. Henkilöstö voi jatkossa hoitaa itse esimerkiksi lomien ja poissaolojen kirjaukset SAP Portal -työpöydän kautta. Aiemmin niistä on tehty ilmoitus paperilomakkeella. SAP Portal helpottaa myös esimiesten työtä, sillä he voivat hyväksyä loma-anomukset helposti suoraan järjestelmään. Lisäksi SAP Portal -työpöydän kautta pääsee matkahallintaan ja tuntikirjauksiin. Myös raportit saadaan jatkossa SAP-järjestelmän kautta suoraan, eikä tietoja jouduta keräämään monesta järjestelmästä.

”Tavoitteena SAP-ratkaisun käyttöönotossa on säästö henkilötyövuosissa. Siihen päästään SAP-ratkaisun integroinnilla, mikä vähentää päällekkäistä, moninkertaista työtä ja tietojen siirtämistä paikasta toiseen. Tämä tuo suoraan säästöä työmäärissä”, Jyväskylän kaupungissa projektin johtajana toimiva Matti Jormakka kertoo.

”Muutoksella on haluttu parantaa järjestelmien toimivuutta, nykyaikaistaa ratkaisuja ja uudistaa toimintaprosesseja”, kertoo johtaja Tiina Junttila Logica Suomi Oy:stä. Jyväskylän kaupungilla on käytössään integroitu SAP ERP -toiminnanohjausratkaisu, joka sisältää henkilöstöhallinnon lisäksi myös taloushallinnon, projektihallinnon sekä toiminnan ja talouden suunnittelun ja analysoinnin.

Lisätiedot
SAP Finland Oy, Antti Soini, 0400 479 560
Jyväskylän kaupunki, Matti Jormakka, 050-5614457
Logica Suomi Oy, Tiina Junttila, 0400-544481

Jyväskylän kaupungissa on asukkaita noin 85 000. Kaupunki on perustettu vuonna 1837. Työntekijöitä kaupungilla on noin 5 000 henkeä. Jyväskylä on yliopistokaupunki ja Jyväskylän seutukunnan keskus

Logica on johtava IT-palveluja tuottava yritys, joka toimii 36 maassa. Logican palveluksessa on noin 39 000 henkilöä, joista Suomessa 2 600. Sen toiminnan tavoitteena on mahdollistaa asiakkaidensa kilpailukykyinen toiminta. Toimialalähtöiseen tarjontaan kuuluvat muun muassa liiketoimintakonsultointi, järjestelmäintegraatiopalvelut sekä tietotekniikan ja liiketoimintaprosessien ulkoistamispalvelut.