>

Helvar valitsi SAP-ratkaisun liiketoimintansa kasvun tueksi

HelsinkiValonohjauselektroniikkaa ja kuristimia valmistava Helvar Oy Ab on ottanut SAP ERP -ratkaisun käyttöönsä maaliskuun alussa. Ensimmäisessä vaiheessa SAP-ratkaisu tuli käyttöön Suomessa, tulevaisuudessa käyttöä on tarkoitus laajentaa muualla toimiviin tytäryhtiöihin.

”Haimme yhtä kokonaisuutta, emme useita erillisiä järjestelmiä, ja tässä vertailussa SAP-ratkaisu päihitti muut. Esimerkiksi lähtevä logistiikka oli yksi ratkaisun vahvuuksista. Päätökseen vaikutti myös se, että konfigurointi on mahdollista, jolloin nyt käyttöönotettu järjestelmä pystyy tarvittaessa kasvamaan liiketoimintamme mukana”, Helvarin projektipäällikkö Susanne Lehtinen kertoo.

Jälleenmyyntikumppanina toimii Fujitsu Services Oy, joka vastaa toimituksesta ja ylläpidosta. ”Kyseessä oli kattava projekti, jossa useampi vanha järjestelmä korvattiin SAP-ratkaisulla. Fujitsulla ja Helvarilla on takana yli kymmenen vuotta kestänyt kumppanuus, jolloin tunsimme toimialan hyvin entuudestaan”, Fujitsun ratkaisukonsultti Martti Perho sanoo.

Projektin lähtökohtana olivat arviointia, suunnittelua sekä käyttöönottoa helpottavat ja nopeuttavat SAP Best Practices -käytännöt. ”SAP Best Practices -käytännöt toivat hyötyä projektin käynnistämisessä ja testausympäristön nopeammassa kuntoon laittamisessa”, Lehtinen uskoo.

SAP ERP -ratkaisu on käytössä myynnissä, tilausten käsittelyssä, lähtevissä toimituksissa, materiaalihankinnoissa, alihankinnassa, tuotannonohjauksessa, taloushallinnossa ja raportoinnissa. Tytäryhtiöiden käyttöönotot ovat vuorossa seuraavaksi.

Lisätiedot:
Susanne Lehtinen, Helvar Oy Ab, 050 374 1956
Martti Perho, Fujitsu Services Oy, 0500 464 330
Riku Riikonen, SAP Finland Oy, 050 522 8255

Helvar valmistaa kuristimia ja valonohjauselektroniikkaa valaisininteollisuudelle ja muille valaistukseen erikoistuneille asiakkaille. Tuotevalikoimaan kuuluvat magneettiset kuristimet, säädettävät- ja vakioelektroniset liitäntälaitteet sekä valonohjaustuotteet. Helvarin myyntikonttorit sijaitsevat Karkkilassa, Lontoossa, Tukholmassa, Frankfurtissa, Milanossa, Budapestissä ja Moskovassa. Näiden lisäksi Helvarilla on edustajia useissa eri maissa.

Fujitsu Services Oy on Suomen johtava tieto- ja viestintätekniikan palvelutoimittaja. Suomessa Fujitsun kärkituotteet ovat Patja ja Sohva, jotka siirtävät kokonaisvastuun asiakkaiden perustietotekniikan ja operatiivisten sovellusten tukipalveluista, toiminnasta ja kehittämisestä Fujitsulle. Muita vahvoja osaamisalueita ovat muiden muassa liikkuvan työn palvelut, sähköinen asiointi sekä Microsoft- ja SAP-pohjaiset ratkaisut.