SAP ja Business Objects yhdessä vahvempia

HelsinkiIDC:n tutkimuksen mukaan SAP ja SAP:n omistama Business Objects ovat yritysten Enterprise Performance Management – markkinoiden kärjessä. SAP on yritysoston jälkeen entistä vahvempi, kun Business Objets:n Business Intelligence -tuotteet ovat täydentäneet tuotevalikoimaa. Uusi tuotevalikoima kattaa nyt myös kasvavien ja keskisuurten yritysten segmentin.

Tutkimusyhtiö IDC:n markkinatutkimuksen (Worldwide Business Analytics Software 2008 – 2012 Forecast and 2007 Vendor Shares) mukaan EPM (Enterprise Performance Management) -alue on SAP:n hallussa. Yhdistyneet SAP ja Business Objects johtavat EPM-alueen sovellusten ja työkalujen markkinoita. Tulokset perustuvat ohjelmistojen lisenssi- ja hallinnointimyyntiin. Yhteisyritys kattaa laajasti koko markkinat.

Tutkimuksen mukaan SAP:n ja Business Objects:n johtoasema perustuu SAP:n kattavaan EPM-myyntiin ja Business Objects:n jatkuneeseen kasvuun BI-työkalujen myynnissä. Yhdistymisen jälkeen SAP:n vahvuuksia ovat kattava asennuskanta, laaja tuotevalikoima, vahva brändin tunnettuus, hyvä tuotekehitys sekä markkinointiresurssit. Business Objects laajentaa SAP:n tuotevalikoimaa erityisesti kasvavien ja keskisuurien yritysten segmentissä Crystal Reports -raportointisovellusten myötä.

IDC arvioi SAP:n ja Business Objects:n erillisiä markkinaosuuksia vuonna 2007 ennen yritysten yhdistymistä, ja silloin yritysten osuudet EPM-työkalujen ja -sovellusten markkinoista olivat 11,2 % ja 7,6 %. Tutkimuksessa kävi myös ilmi, että SAP:n osuus EPM-markkinoista kasvoi 19,3 prosenttia. Kasvu oli nopeampaa kuin markkinoiden kasvuvauhti.

Lisätietoja:
Mikko Vesa, Enterprise Sales Executive, SAP Finland, 040 5855078