>

Loppukäyttäjää ei saa unohtaa järjestelmäkoulutuksissa

Monissa tapauksissa järjestelmäkoulutusta annetaan vain käyttöönoton yhteydessä ja silloinkin vain järjestelmän ylläpitäjille. Tämän jälkeen koulutus jää yrityksen itsensä vastuulle. Helpottaakseen loppukäyttäjän arkea SAP Finland Oy ja Headstart Oy tarjoavat yhteistyössä uutta Valmennusrata-koulutusta, jonka kohderyhmää ovat juuri SAP-ratkaisujen kanssa työskentelevät työntekijät

HelsinkiValmennusrata-koulutukset ovat avoimia kaikille organisaatioille. Vaihtoehtoisesti koulutuksen voi tilata myös yrityskohtaisesti. 32 kurssin tarjonnasta yritys voi valita tarvitsemansa palat. SAP Finland Oy:n ja Headstart Oy:n yhteistyössä toteuttama Valmennusrata-koulutus on suunnattu SAP-ratkaisujen kanssa työskenteleville käyttäjille, ja se sopii esimerkiksi uusille työntekijöille, työtehtäviä vaihtaville tai täydennyskoulutusta kaipaaville. Koulutukset soveltuvat niin pienille ja keskisuurille kuin suurille yrityksille.

”SAP loppukäyttäjille suunnattua standardoitua kurssiohjelmaa ei ole aikaisemmin ollut Suomessa – kyseessä on uusi koulutuskonsepti.. Tämäntyyppistä koulutusta on kysytty paljon. Päivän mittaisista kursseista on helppo poimia rooli- tai toimintopohjaisesti ne kokonaisuudet, joista voi muodostaa oman oppimispolkunsa. Koulutus on vierihoitoa tehokkaampaa, sillä vieriopetukseen menee kahden ihmisen työtunnit”, SAP Finland Oy:n koulutuksen myyntipäällikkö Mari Partanen kertoo.

”Järjestelmä on yhtä hyvä kuin sen käyttäjät. Järjestelmä voi olla optimoitu yrityksen käyttöön, mutta jos käyttäjät eivät osaa käyttää sitä oikealla tavalla, hyödyt jäävät saavuttamatta. Tästä lähtökohdasta aloimme miettiä, millaista koulutusta käyttäjille on tarjolla ja miten käyttäjiä voitaisiin jatkokouluttaa. Monesti järjestelmän käyttöönoton jälkeen käyttäjät unohdetaan, mutta me tähtäämme jatkuvaan kehitykseen”, Headstartin toimitusjohtaja Heikki Kuusirati sanoo.

Suomenkieliset SAP-koulutukset jakaantuvat yleiskoulutuksiin sekä alatoiminnallisuuksiin keskittyviin koulutukseen. Koulutusten teemat ovat hankinta, tuotanto myynti, taloushallinto, varasto ja laadunhallinta. Koulutuskokonaisuuksista voi valita haluamansa koulutukset, ja jokainen yksittäinen koulutus kestää yhden päivän.

SAP Finland ja Headstart ovat aloittaneet loppukäyttäjien koulutukset tällä konseptilla syksyllä 2008. Koulutustarjontaan voi käydä tutustumassa osoitteessa www.sap.com/finland/services/education/endusertraining.

Lisätietoja:
Heikki Kuusirati, Headstart, 040-842 9495
Mari Partanen, SAP Finland Oy, 040-565 4550

Headstart Oy on SAP-konsultoinnin sekä IT-toimintojen valmennus- ja projektinohjausyritys. Headstartin palvelut kattavat myös SAP-järjestelmien toimitukset, versiopäivitykset sekä monipuoliset asiantuntija-, koulutus- ja kumppanuuspalvelut.