>

Sähköistäminen säästää laskutuksen kustannuksia

HelsinkiPaperilaskujen käsittely vie yrityksissä usein kohtuuttomasti aikaa, jonka voi säästää sähköistämällä laskujen kierrättämisen. SAP yhdessä Open Textin kanssa tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tehokkaampaan laskujen hallintaan. Ratkaisu pienentää yrityksen laskukohtaisia kustannuksia huomattavasti. Samalla on mahdollista ottaa käyttöön myös järjestelmä, joka lukee asiakirjoja sähköiseen muotoon.

Moni yritys käsittelee miljoonia laskuja vuodessa. Tästä tulvasta selviytyminen manuaalisilla keinoilla on yrityksille usein kallis ja aikaa vievä haaste. Maailmassa, jossa 80 prosenttia laskuista on vielä paperilla, SAP:n ratkaisut voivat säästää huomattavasti yritysten resursseja ja vähentää erityisesti laskutusvirheiden määrää. Ratkaisu tarjoaa myös mahdollisuuksia neuvotella hinnoista ja käsitellä nopeasti erikoislaskuja. Poikkeamia laskutuksessa tapahtuu vähän, mutta ne vievät suuren osan taloushallinnon henkilöstön ajasta.

”Yritysten täytyy säilyttää monia dokumentteja vuosia. Uudella ohjelmistolla myös laskujen arkistointimahdollisuudet parantuvat. SAP-ratkaisu pienentää arkistokannan kokoa, mikä nopeuttaa järjestelmän toimintaa. Tämä helpottaa lakisääteisen velvoitteen täyttämistä arkistojen säilytyksen osalta”, SAP Finland Oy:n Solution Management Director Eero Koskinen sanoo.

Selvä parannus yrityksen kannalta on laskujen kierrätys sähköisessä muodossa. Optinen luku -ominaisuus pienentää paperilaskujen ja muiden asiakirjojen sähköiseen muotoon muuntamisesta aiheutuvia kustannuksia. Laskujen kierrätys sähköisessä muodossa tuo selkeitä kustannussäästöjä, minkä lisäksi se parantaa informaation saatavuutta yrityksen sisällä.

”Myös dokumenttienhallinta tehostuu ja vapaus järjestelmän sisällä kasvaa. Käsittelyprosessiin voidaan ottaa mukaan vapaamuotoisia ja selventäviä dokumentteja, jotka lisäävät läpinäkyvyyttä”, Koskinen kertoo.

Ohjelmistot ovat nimeltään SAP Invoice Management application by Open Text ja Optical Character Recognition (OCR) option for SAP Invoice Management. SAP ja yritysten laskujenhallinnan markkinajohtaja Open Text sopivat syventävänsä jälleenmyyntiyhteistyötä viime vuonna, joten Open Textin rooli SAP:n yhteistyökumppanina korostuu entisestään. Uudet ohjelmistot sopivat kaikille yrityksille, jotka haluavat hankkia tehokkaan taloushallinnon kokonaisratkaisun yhdeltä toimittajalta.

Lisätiedot:
Eero Koskinen
040-538 2034
eero.koskinen@sap.com