>

Ohjelmistokonkari Nina Rautelin SAP Finlandin myyntijohtajaksi

SAP Finlandin myyntijohtajana on aloittanut Nina Rautelin. Samalla SAP uudistaa organisaatiotaan toimialakohtaiseksi. Aikaisemmin Suomen suurasiakasmyynnistä vastannut Petri Niittymäki siirtyy SAP Nordicin johtotehtäviin.

HelsinkiTulevaisuudessa SAP-ratkaisut kattavat yhä syvemmin asiakkaiden kannalta keskeisiä liiketoiminta-alueita. Yritysohjelmistojen markkinajohtajalle tämä tarkoittaa, että toimialakohtaista osaamista ja ymmärrystä asiakkaiden liiketoiminnasta kehitetään voimakkaasti. SAP vastaa haasteisiin uudistamalla organisaatiotaan. Petri Niittymäki vastasi aikaisemmin suurasiakasmyynnistä. Hänen tilalleen nouseva Nina Rautelin vastaa nyt kokonaisuudessaan SAP Finlandin myynnistä. Kymmenen vuotta SAP:n palveluksessa ollut Rautelin pitää vahvuutenaan, että osaa asennoitua asiakkaan asemaan.

– Työskentelin aiemmin kuusi vuotta SAP:n asiakkaan palveluksessa Siemensillä ja olin ostamassa ensimmäisten joukossa Suomessa SAP-ratkaisua 90-luvulla. Asiakkaan tarpeiden ymmärtämistä ei voi liikaa korostaa, Rautelin sanoo.

Kokonaisuudessaan SAP pyrkii siihen, että myyntiorganisaatiolla on yhdet kasvot ulospäin. Yhteen myynnin maajohtajaan siirtyminen koskee globaalisti koko SAP:n organisaatiota.
– SAP:lla on ollut erittäin hyvä vuosi takana ja olen luottavainen tulevaisuuden suhteen, vaikka ennustaminen nykyisessä tilanteessa on vaikeaa, Rautelin sanoo.

SAP Nordicin johtoryhmään siirtyvä Petri Niitymäki toteaa, että hänen tarkoituksenaan on uudessa roolissaan hyödyntää SAP:n globaalia toimialaosaamista ja ratkaisuja pohjoismaisten asiakkaiden hyödyksi. Niittymäen vastuulle kuuluu uudessa tehtävässä kaikki valmistavan teollisuuden asiakkaat ja palvelutoimialat, mikä vastaa noin puolta SAP:n myynnistä. Nina Rautelin nousee Niittymäen tilalle myös Suomen johtoryhmään.

Lisätiedot:

Nina Rautelin, Country Sales Manager, puh. 0407292989.
Petri Niittymäki, Sales Director, puh. 0407500136.