>

SAP korkeakoulujen tukena

Suomen 21 tiede- ja ammattikorkeakoulua aloittavat huomattavan laajan yhteistyön. Syksystä 2010 alkaen SAP korkeakouluyhteistyössä mukana olevilla on käytössä SAP Laboratorio, josta hyötyvät niin opiskelijat, opettajat kuin tutkijatkin.

HelsinkiKaksikymmentäyksi tiede- ja ammattikorkeakoulua saa käyttöönsä SAP Finland Oy:n lahjoittamat SAP-ratkaisut. Opettajat ja tutkijat voivat hyödyntää syksyllä 2010 käyttöönotettavaa SAP Laboratoriota omaan oppimiseen ja tutkimukseen ja opiskelijat esimerkiksi opinnäytetöihin. SAP korkeakouluyhteistyötä koordinoi Metropolia Ammattikorkeakoulu, jonka tiloissa SAP Laboratorio toimii.

  • Korkeakoulumaailman mittakaavassa kyseessä on merkittävä kädenojennus SAP Finlandilta. Vastaavassa laajuudessa ei ole aiemmin tehty alalla yhteistyötä. Nyt käynnistyvä yhteistyö avaa uusia SAP-opetusmahdollisuuksia, tukee opetusmateriaalin kehittämistä ja mahdollistaa puitteet entistä laajempien yritystoimeksiantojen toteutuksille. Opettajille ja opiskelijoille avautuu mahdollisuus tutustua SAP-ratkaisuihin sekä mallintaa toiminnanohjauksen tukemia eri liiketoimintavaihtoehtoja, Erkki Koskela Metropolia Ammattikorkeakoulusta kertoo.
  • Haluamme tarjota mahdollisuuden oppia käyttämään SAP-ratkaisuja jo opiskeluaikana. Erilaiset SAP-ratkaisut ovat käytössä laajasti Suomen yrityksissä, ja SAP-osaaminen ansioluettelossa näyttää varmasti hyvältä. Lisäksi haluamme tätä kautta lisätä nuorten kiinnostusta erityisesti taloushallinnon tehtäviin, jotta yritysten on helpompaa saada jatkossa osaavaa työvoimaa, SAP Finlandin pk-yritysmyynnistä vastaava Maria Walden kertoo.

SAP-ratkaisuja pääsevät yhtälailla hyödyntämään kaikki SAP korkeakouluyhteistyön jäsenet, mutta erityisesti niistä hyötyvät logistiikan ja taloushallinnon opiskelijat, tutkijat ja opettajat. SAP:n liittyvä korkeakouluyhteistyö käynnistyi alun perin noin 10 vuotta sitten viiden toimijan voimin. Nykyään mukana on 21 tiede- ja ammattikorkeakoulua Aalto-yliopistosta Rovaniemen ammattikorkeakouluun.

Lisätiedot:

Erkki Koskela, Metropolia Ammattikorkeakoulu, puh . 050 369 8796
Maria Walden, SAP Finland Oy, puh. 040-8291314

SAP korkeakouluyhteistyön jäsenet 1.1.2010:

Aalto-yliopisto, Espoo

Haaga-Helia amk, Helsinki

Hämeen amk, Hämeenlinna

Jyväskylän yliopisto, Jyväskylä

Jyväskylän amk, Jyväskylä

Kemi-Tornion amk, Kemi

Keski-Pohjanmaan amk, Kokkola

Kymenlaakson amk, Kotka

Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Lappeenranta

Laurea-amk, Vantaa

Metropolia amk, Helsinki

Oulun seudun amk, Oulu

Pohjois-Karjalan amk, Joensuu

Rovaniemen amk, Rovaniemi

Savonia-amk, Varkaus

Tampereen amk, Tampere

Tampereen teknillinen yliopisto, Tampere

Turun amk, Turku

Turun kauppakorkeakoulu, Turku

Vaasan yliopisto, Vaasa

Åbo Akademi, Turku

Liittymässä:
Lahden amk, Lahti