>

SAP Nordicin uusi toimitusjohtaja haluaa SAP:n olevan enemmän kuin ERP

JulkaisuaikaSAP Nordicin uusi toimitusjohtaja, aikaisemmin Oraclella vaikuttanut ruotsalainen Jan Thorell, näkee SAP:n tulevaisuuden valoisana. Uusi toimitusjohtaja haluaa SAP Nordicin kasvavan sekä liikevaihdoltaan että asiakaspohjaltaan. Hän pyrkii tavoitteeseen muistuttamalla yrityksiä siitä, että SAP on paljon muutakin kuin ERP ja suuria hankkeita. Erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten markkinoita voidaan kasvattaa. ”SAP:llä on kaikki menestystekijät hallussaan, ja minun vastuullani on saada ne toimimaan”, Thorell sanoo.
Jan Thorell aloittaa työnsä tänään 1.9. SAP Nordicin toimitusjohtajana. Jan Thorell (54) siirtyy SAP:lle Oraclesta, jossa hän johti Pohjoismaiden middleware-yksikköä. Thorell tuo mukanaan valtavan määrän IT-alan kokemusta. Hänen ensimmäinen haasteensa on varmistaa SAP Nordicille vahva tulos vuonna 2010. Tässä uusi toimitusjohtaja luottaa uuden organisaationsa kyvykkyyteen.

“SAP Nordic on terve organisaatio. Meillä on äärimmäisen vahva tuotevalikoima, parhaimpia ja lahjakkaimpia it- ja liiketoiminta-alan asiantuntijoita sekä hyvät yhteydet. Niinpä näenkin tulevaisuutemme valoisana ja uskon, että tammikuussa 2011 voimme katsoa taaksepäin vuoteen 2010 erittäin ylpeinä”, Thorell sanoo.

Enemmän kuin ERP

Jan Thorellin vision mukaan SAP Nordicin täytyy hyödyntää vahvaa ja laajaa tuotevalikoimaansa sekä valloittaa uusia ja kasvattaa vanhoja markkina-alueita. Thorell näkee suurten mahdollisuuksien avautuvan SAP:lle, kun Pohjoismaiden ja Baltian yritykset näkevät, että SAP on tänään paljon muutakin kuin pelkkä ERP. SAP Nordicin täytyy sekä valloittaa pienten ja keskisuurten yritysten markkinat että laajentaa nykyisten asiakkaidensa ratkaisuvalikoimaa.

“SAP Nordicin täytyy kasvaa alueellaan. Suuren tuotevalikoimamme ja asiantuntijuutemme vuoksi meillä on mahdollisuudet suurempaan markkinaosuuteen alueen koko IT-sektorilla. Siten päätavoitteeni vuonna 2010 ja siitä eteenpäin on johtaa meitä tähän suuntaan. Enemmän asiakkaita, enemmän myyntiä ja suurempi osuus markkinoista muillakin alueilla kuin tukipylväällämme ERP-järjestelmällä. SAP Nordicin täytyy voida tarjota ratkaisuja kaikille pohjoismaisille ja baltialaisille yrityksille, koosta ja teollisuudenalasta riippumatta. Se on minun visioni ja suunta, johon SAP Nordic on menossa”, Thorell kertoo.

Muutoksen aika

Koska Thorell tulee yhtiön ulkopuolelta, hän haluaa oppia tuntemaan SAP Nordicin perusteellisesti ja saada ensivaikutelmia uuden organisaation keskeisiltä sidosryhmiltä. Siksi Thorell aikoo viettää ensimmäisen kuukauden matkustaen toimialueellaan tapaamassa työntekijöitä, asiakkaita ja kumppaneita ja luoden siten näkemyksen uudesta työpaikastaan. Jan Thorellilla on kuitenkin jo suunnitelma hahmoteltuna SAP Nordicin viemiseksi kohti kasvua ja uusien asiakkaiden valloittamista.

“Aloitan työni nöyränä. Haluan oppia keskeisiltä sidosryhmiltämme, mikä toimii ja mitä voi parantaa ennen kuin kerron SAP Nordicia koskevan strategiani. Tulin SAP Nordiciin, koska näen käyttämätöntä potentiaalia ja tiedän, mitä voimme saavuttaa oikealla strategialla ja hienojen työntekijöidemme tuella. Yhdessä pystymme tekemään paljon ja auttamaan asiakkaitamme yhä paremmiksi liikeyrityksiksi”, Thorell toteaa.
Vahdin vaihto

Pehmeän siirtymäkauden varmistamiseksi Jeroen van der Lingen, joka on tähän saakka toiminut väliaikaisena SAP Nordicin toimitusjohtajana, on aluksi mukana tukemassa Jan Thorellia.

”Ilokseni voin ilmoittaa, että Jeroen van der Lingen työskentelee tiiviisti kanssani, jotta siirtymä sujuu mahdollisimman sujuvasti. Odotankin innolla Jeroenin kanssa työskentelyä. Väliaikaisen toimitusjohtajan roolissa hänestä on ollut valtavasti apua SAP Nordicille.”, Thorell sanoo.

Jan Thorellin työpaikka on SAP Nordicin Tukholman toimistossa.

Jan Thorell
Kansalaisuus: ruotsalainen
Syntynyt: 1956
Siviilisääty/lapset: naimisissa / kolme lasta
Osoite: Älvsjö (Tukholman lähellä) Ruotsi

Ura:

Syyskuu 2010: SAP Nordic, toimitusjohtaja
2008–2010: Oracle, VP Nordic MW (middleware)
2001–2008: BEA Systems, Regional VP North EMEA (viimeisin tehtävä)
1997–2001: Eastman Kodak Company, aluejohtaja, Eastman Software
1987–1997: Wang Svenska AB, maajohtaja (viimeisin tehtävä)

Lisätietoja:
Cathrine Thaning
Communications Manager, SAP Nordics
+47 4168 1740
cathrine.thaning@sap.com

Median yhteys:
Katariina Ahonen
Viestintätoimisto Pohjoisranta
050-5877737
katariina.ahonen@pohjoisranta.fi