>

SAP ja Siemens kehittävät sähköautojen lataamista

Sähköautot kiinnostavat sekä kuluttajia että hallituksia maailmalla, ja niiden nähdään olevan keskeisessä asemassa hiilidioksidipäästöjen alentamisessa. SAP AG ja Siemens IT Solutions and Services uskovat, että sähköautojen kehittämisen edellytyksenä on tiivis yhteistyö eri alan toimijoiden kesken.

HelsinkiSAP AG ja Siemens IT Solutions and Services Inc. solmivat Washingtonissa järjestetyn GridWeek 2010 -tapahtuman yhteydessä yhteistyösopimuksen. Niin kutsuttu eCar Proof of Concept (POC) -sopimus pohjustaa sähköautojen tehokkaampaa käyttöönottoa. Hankkeen tarkoituksena on osoittaa eri teollisuudenalojen välisen yhteistyön välttämättömyys sähköautoihin liittyvän infrastruktuurin kehittämisessä.

POC-hanke kehittää uusia teknologioita ja käyttää hyväksi olemassa olevia ratkaisuja, kuten älykästä mittarointia (advanced metering infrastructure, AMI) sähköautojen lataamiseen. AMI-teknologian avulla voidaan yhdistää useiden eri latausasemien mittaritiedot. Osana ensimmäistä POC-vaihetta tutkimusryhmä esitteleekin, miten sähköauton energiankulutuksen mittaus voidaan integroida. Tutkimusryhmä kehittää latauslaskutusta, jossa esimerkiksi työmatkojen aikana syntyneet latauskustannukset voitaisiin hoitaa asuinpaikan sähkölaskun kautta.

”Yksi suurimmista esteistä sähköautojen yleistymiselle on ollut toimialan hajanaisuus. Yhdessä SAP:n kanssa pyrimme luomaan innovaatioita, jotka yhdistävät arvoketjun toimijoita ja tekevät sähköauton käyttämisestä ja lataamisesta missä tahansa sähköverkossa helppoa ja läpinäkyvää”, kertoo Siemens IT Solutions and Services Oy:n konsultointipalveluiden johtaja Hellevi Kaisanlahti.

Toisessa POC-hankkeen vaiheessa tutkimusryhmä kehittää lataamista ja laskutusta koskevia skenaarioita, esimerkiksi mittaus- ja laskutusprosesseja tilanteisiin, joissa kuluttaja on myös sähköntuottaja. Järjestelmä pyörii ensisijassa SAP:n tuottamalla ohjelmistolla. Siemens toimittaa fyysisen latausaseman samoin kuin pääsyn matkaviestinverkon käyttökeskukseen. Hankkeen esittely ja ensimmäiset tulokset esitetään vuoden 2011 alussa.

Lisätiedot:

Evan Welsh, SAP, +1 (610) 203-9742, evan.welsh@sap.com, EDT
SAP Press Office, +49 (6227) 7-46315, CET; +1 (610) 661-3200, EDT; press@sap.com
Jarkko Lommi, Siemens IT Solutions and Services Oy, +358 50 453 2373, jarkko.lommi@siemens.com

http://www.atos.net/en-us/

Atos IT Solutions and Services on globaali IT-palvelutalo. Yhtiö toimittaa liiketoimintakriittisiä IT-palveluja ja -ratkaisuja teollisuuden, energia-alan ja julkishallinnon tarpeisiin. Atos IT Solutions and Services on itsenäinen, Atos omistama yhtiö. Sillä on ollut toimintaa Suomessa aina vuodesta 1855, jolloin se rakensi maan ensimmäisen lennätinlinjan. Työntekijöitä on maailmanlaajuisesti 35 000 ja Suomessa 350.

SAP on maailman johtava liiketoimintaratkaisujen* toimittaja. SAP tarjoaa sovelluksia ja palveluita, joiden avulla kaikenkokoiset yritykset yli 25 toimialalla voivat menestyä paremmin. SAP:llä on yli 92 000 asiakasta yli 120 maassa. SAP on listattu useissa eri pörsseissä, muun muassa Frankfurtin ja New Yorkin pörsseissä. Lisätietoja www.sap.com/finland

*SAP määrittelee liiketoimintaratkaisuihin kuuluviksi toiminnanohjausjärjestelmät ja niihin liittyvät sovellukset.

Copyright © 2010 SAP AG. All rights reserved.
SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver and other SAP products and services mentioned herein as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP AG in Germany and in several other countries all over the world. All other product and service names mentioned are the trademarks of their respective companies. Data contained in this document serve informational purposes only. National product specifications may vary.