>

Tieto ja SAP laajentavat Business Intelligence -alueen kumppanuutta

HelsinkiTieto ja SAP ovat solmineet sopimuksen, joka edistää yhtiöiden kasvua Business Intelligence (BI) -alueella. Sopimuksen myötä Tiedon asiakkaille tarjotaan SAP:n alustalla toimivia joustavia ja nopeasti käyttöönotettavia Business Intelligence- ratkaisuja joko pilvipalveluina tai lisenssimyynnin kautta.Tiedon ja SAP:n yhteistyö tuo pienten ja keskisuurten asiakkaiden saataville viimeisimmän BI-teknologian joustavasti, ilman suuria investointeja.

Tieto tarjoaa Business Intelligence -alueen kokonaispalveluja, ja SAP BusinessObjects on kyseisen alueen keskeisimpiä valmissovelluksia. Tuoteperhe tarjoaa organisaatiolle mahdollisuuden vaikuttaa toimintansa kehittämiseen oikean ja ajantasaisen tiedon avulla, ja se sisältää myös parhaita käytäntöjä tietojen hyödyntämiseen. Tietoja tarvitaan riskien parempaan ymmärtämiseen, uusien liiketoimintamahdollisuuksien löytämiseen ja menestyksekkääseen liiketoimintastrategian toteuttamiseen.

”Tieto on meille tärkeä kumppani, ja on hienoa, että yhteistyömme BI-alueella laajenee Suomessa myös pieniin ja keskisuuriin asiakkaisiin. Liiketoiminnan johtaminen edellyttää entistä läpinäkyvämpää toimintaa, parempaa ohjattavuutta sekä ajantasaista tietoa päätöksenteon tueksi. Tämä näkyy BI-markkinoiden voimakkaana kasvuna. Alan yleisenä trendinä on yritysten halu saada järjestelmät entistä nopeammin käyttöön. Tämä pätee myös liiketoimintatiedon hallintaan”, sanoo pk-yritysmyynnistä vastaava Maria Walden, SAP Finland Oy.

”Kumppanuus SAP:n kanssa on meille tärkeä. Kattavat Business Intelligence -palvelut mahdollistavat asiakkaillemme liiketoiminnan kannalta kriittisen informaation hallinnan sekä liiketoimintaprosessien kehittämisen informaation perusteella. OnDemand-palvelu nopeuttaa BI-ratkaisujen käyttöönottoa ja pienentää yrityksen kokonaisinvestointeja, koska palvelu on skaalautuva ja sen käytöstä maksetaan volyymin mukaan”, kertoo Petr Lukasík, Tieto Decision Support Solutions -yksikön johtaja.

Tieto ja SAP ovat olleet kumppaneita jo yli 14 vuoden ajan. Yhteistyötä on tehty eri toimialoilla, kuten julkisella sektorilla, metsäteollisuudessa, valmistavan teollisuuden alueella, energiantuotannossa, tietoliikenteessä ja vähittäismyynnissä. Alueellisesti toiminta on kattanut Pohjoismaat, Keski-Euroopan ja Venäjän.

Tietotekniikkapalvelujen paketointi ja tietotekniikan ostaminen palveluna lisääntyvät jatkuvasti. Tiedon strategian keskeisiä teemoja ovat erikoistuminen ja standardointi, ja jatkossa yhtiö keskittyy entistä enemmän ratkaisujen ja palvelujen tuotteistamiseen.

Lisätietoja:

Riikka Pyykkö, Alliance Manager, Tieto Decision Support Solutions, puh. +358 40 8342 285, riikka.pyykko@tieto.com

Maria Walden, Country Manager SME, SAP Finland Oy, puh. +358 40 829 1314, maria.walden@sap.com

Tieto on Pohjois-Euroopan johtava tietotekniikka- ja tuotekehityspalveluyhtiö. Pitkälle erikoistuneiden tietotekniikkaratkaisujemme ja -palvelujemme sekä vahvan teknologia-alustamme ansiosta voimme tarjota merkittäviä liiketoimintahyötyjä niin paikallisille kuin kansainvälisesti toimiville asiakkaillemme. Olemme luotettu kumppani liiketoiminnan muutoksessa ja riittävän lähellä asiakkaitamme ymmärtääksemme näiden yksilölliset tarpeet. Palveluksessamme on yli 17 000 tietotekniikan asiantuntijaa, ja yhteisenä tavoitteenamme on olla johtava palveluintegraattori, joka luo parhaita palvelukokemuksia tietotekniikan alueella. www.tieto.fi