>

SAP JA GOOGLE TUOVAT BIG DATAN KARTALLE

Karttapohjalle kerätyt yritystiedot ruokkivat parempia bisnesratkaisuja

HelsinkiSAP ryhtyy yhdessä Googlen kanssa valmistamaan asiakkailleen ratkaisuja, jotka auttavat hallitsemaan suuria tietomääriä intuitiivisten, visuaalisten esitysten avulla sekä helpottavat tekemään päätöksiä nopeammin ja paremman tiedon varassa.

SAP aikoo tehostaa Business Analytics -ohjelmistojaan paikannus-ominaisuuksilla, jotka mahdollistavat reaaliaikaisen yhteydenpidon Google Maps -palvelun kautta. Yritysten yhteistyöllä on vankka historia, ja nyt julkistetut suunnitelmat tuovat sille jatkoa.

SAP ja Google pyrkivät yhdistämään yrityssovelluksia Google Mapsin ja Google Earthin kaltaisten, kuluttajien jokapäiväistä elämää rikastavien työkalujen kanssa. Siten SAP visioi tuovansa yritysinformaation uudella tavalla eloon Googlen interaktiivisten satelliitti- ja street view -palvelujen paikannusominaisuuksien kautta. Lopputuloksena asiakkaat pystyvät analysoimaan yrityksensä toimintaa geospatiaalisessa kontekstissa, mikä auttaa ymmärtämään paremmin erilaisista ympäristöistä saatavaa tietoa sekä globaaleja, alueellisia ja paikallisia trendejä ja erilaisten skenaarioiden vaikutusta niihin. Tämäntyyppinen ymmärrys vaikuttaa suoraan muun muassa tehokkuuteen ja tuottavuuteen.

SAP on pitkään kannattanut yritys- ja kuluttajaohjelmistojen yhdistämistä. SAP:n ratkaisujen ansiosta yhä useammilla on jo mahdollisuus tehdä yritykseensä liittyviä ratkaisuja mobiilien ja sosiaalisten työkalujen avulla, jotka helpottavat jatkuvasti monimutkaistuvan big datan ja tietotulvan navigointia.

Google Maps on huomattavalla globaalilla kattavuudellaan maailman suosituin online-karttatyökalu. Se tarjoaa yritysasiakkaille kustannustehokkaan ja erilaisiin tarpeisiin helposti sovellettavan kartta-alustan, jolla geografisen datan visualisointi on helppoa. Pienet sekä suuret yritykset hyötyvät Googlen infrastruktuurista, jolla ne pystyvät prosessoimaan nopeasti suuria määriä geografista dataa ja sitä kautta saamaan yhä paremman kuvan markkinoista.

“Nykypäivänä yhä suurempi osa tiedosta on geopaikannettavaa, ja tämä avaa kokonaan uuden ulottuvuuden yritysdataan”, sanoo SAP AG:n globaaleista ratkaisuista vastaava johtaja Sanjay Poonen. ”SAP:n ja Googlen yhteistyö yhdistää vaikutusvaltaiset yritysohjelmistot maailman suosituimman kartta-alustan kanssa, ja tämä avaa ihmisille kokonaan uuden tavan ymmärtää yritystietoa ja kommunikoida siitä. Tähtäämme siihen, että tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden yhdistää liiketoiminta-analyysi ja paikannustekniikka geografisen näkymän kanssa.”

“Olemme innoissamme työskennellessämme SAP:n kanssa sen eteen, että yritysasiakkaat pääsevät käyttämään Googlen pilvipalveluja SAP:n ohjelmistojen kanssa”, sanoo Google Enterprisen pääjohtaja Dave Girouard. ”Tämä integraatio auttaa asiakkaitamme visualisoimaan helpommin geografista dataa ja tekemään sitä kautta parempia liiketoimintaratkaisuja.”

SAP:n ja Googlen yhteistyössä tuottamia uusia yritysratkaisuja kaavaillaan julkaistavaksi SAP:n seuraavien yritysratkaisu-julkistusten, kuten SAP BusinessObjectsin versiopäivityksen ja mobiilisovellusten yhteydessä.

Paikannusominaisuuksien toimintaa havainnollistaa oheinen lyhyt video: “Demo: SAP and Google Team for Location-Based Intelligence.”

Lisätietoja:

Marika Auramo
Country Sales Manager
0407293434
SAP Finland Oy