>

SAP Avaa Koko SAP HANA -Portfolionsa Kumppaneilleen

Muistinvaraisen SAP HANA -liiketoiminta-analytiikan ja -sovellusten kysyntä on pysynyt korkeana ympäri maailmaa. Vastatakseen kysyntään SAP on julkistanut uuden maailmanlaajuisen ohjelman, joka mahdollistaa kaikille kumppaneille kasvavien liiketoimintamahdollisuuksien täyden hyödyntämisen myös Pohjoismaissa.

HelsinkiSAP:n kumppaniyritykset ovat olleet aktiivisessa roolissa vuosi sitten julkaistun SAP HANA -ratkaisun tarjoamisessa ja implementoinnissa asiakasyrityksille. SAP haluaa nyt laajentaa hyvin alkanutta yhteistyötä tavalla, joka varmistaa parhaiden käytäntöjen siirtymisen kumppaneille sekä laadukkaiden implementaatioiden toteutumisen asiakkaille. Asian edistämiseksi SAP on esitellyt kolme ohjelmaa ja portfolioparannusta, jotka on otettu käyttöön myös Pohjoismaissa ja Baltiassa.

  • Kanava- ja palvelukumppaneille suunnattu SAP HANA:a hyödyntävä ohjelma SAP Business Warehouseen siirtymiselle.
  • Kaikkien SAP HANA-versioiden saatavuus lisäarvoa tarjoavilta jälleenmyyjäkumppaneilta – sama portfolio kumppanimyynnille kuin SAP:n suoralle myynnille
  • Lisäarvoa tarjovilta jälleenmyyjäkumppaneilta saatava SAP HANA-tuki

SAP:n kumppanit ovat olleet innostuneita SAP HANA:n mahdollisuuksista. Esimerkiksi Accenture on sitoutunut SAP HANA:an merkittävillä panostuksella. Toukokuussa 2012 yritys ilmoitti luovansa vuoden loppuun mennessä 1 000 henkilön asiantuntijajoukon, jotka ovat erikoistuneet SAP:n tietokantoihin ja teknologisiin ratkaisuihin. Alkuperäinen tiedote aiheesta löytyy täältä.

Tällä hetkellä puolet SAP-jälleenmyyntikumppaneista on ottanut SAP HANA:n osaksi omia portfolioitaan. Merkittävän markkinapotentiaalin ratkaisuissa näkevät kumppanit myyvät ratkaisuja omilla erikoisaloillaan. SAP Nordicin tavoitteena on, että 80–90 prosenttia paikallisista kumppaneista myyvät, tukevat tai tarjoavat SAP HANA:a vuoden 2013 puoliväliin mennessä. Kumppaneilla tulee täten olemaan entistä suurempi rooli asiakasyritysten tuottavuudessa ja reaaliaikaisen tiedon hyödyntämisessä.

“Jo normaalissa liiketoiminnassa liikkuvat tietomäärät, sekä tarve tehdä raportteja ja analyyseja sekunneissa tuntien sijaan kasvattavat tarvetta SAP HANA:lle lukuisissa liiketoimintaskenaarioissa”, SAP Finlandin maajohtaja Marika Auramo sanoo. ”Ratkaisusta on merkittäviä hyötyjä niin isoille kuin pienille yrityksille”.

SAP HANA on reaaliaikainen alusta analytiikalle ja sovelluksille, joka perustuu muistinvaraiseen teknologiaan. Se haastaa perinteiset tietokanta-arkkitehtuurit, jotka eivät ole muuttuneet paljon viimeisen 20 vuoden aikana. SAP HANA yksinkertaistaa ja nopeuttaa tietokantojen käsittelyä päivistä ja tunneista sekunteihin, ja vielä perinteisiä ratkaisuja kustannustehokkaammin.

Lisätietoja:

SAP Finland
Maajohtaja
Marika Auramo
M: +358 40 729 3434
marika.auramo@sap.com

SAP Nordics
Director Integrated Communications
Susanne Kapfer
M: +46 (0)733 587 798
susanne.kapfer@sap.com

SAP
SAP, maailman johtava liiketoimintaratkaisujen toimittaja auttaa kaikenkokoisia yrityksiä ja toimialoja toimimaan paremmin. Tukitoiminnoista kulmahuoneeseen, varastosta myymälään, pöytäkoneesta mobiililaitteeseen – SAP mahdollistaa ihmisiä ja organisaatioita toimimaan yhdessä ja käyttämään liiketoimintatietoa tehokkaammin. SAP auttaa yli 195 000 asiakasta (sisältää asiakkaat SuccessFactorsin yritysostosta) yli 120 maassa toimimaan kannattavasti, uudistumaan jatkuvasti ja kasvamaan kestävästi. Lisätietoja www.sap.com ja www.sap.com/finland