>

ERICSSON JA SAP YHTEISTYÖHÖN M2M-RATKAISUISSA

BarcelonassaEricsson ja SAP ovat julkistaneet Mobile World Congress –tapahtumassa Barcelonassa ryhtyvänsä yhteistyöhön laitteiden väliseen tiedonsiirtoon tarkoitettujen ratkaisujen (M2M) tarjoamiseksi.

Ericsson ja SAP ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka perusteella ne ryhtyvät yhteistyössä markkinoimaan ja myymään pilvipohjaisia M2M-ratkaisuja ja -palveluita (machine-to-machine) yrityksille ja operaattoreille kansainvälisesti.

Yhdistämällä Ericssonin palveluiden, ratkaisujen, teknologian ja verkkoinfrastruktuurin sekä SAP HANA –alustan yritykset pystyvät vastaamaan asiakkaidensa tarpeisiin entistä innovatiivisemmin ja nopeammin.

Yritykset ovat kohdanneet haasteita M2M-ratkaisujen hyödyntämisessä, muun muassa kattavien, toimialariippumattomien ja niin sanotusti päästä päähän ulottuvien ratkaisujen puuttumisen vuoksi. Ericssonin ja SAP:n yhteistyön tavoitteena on tarjota pilvipohjaisia ratkaisuja operaattoreille, jotka kykenevät tarjoamaan niitä edelleen omien asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti minimi-investoinnein ja nopean käyttöönoton turvin. Uudet ratkaisut auttavat myös tehostamaan yritysten toimintaa muun muassa kunnossapidon, logistiikan ja asiakaskokemuksenhallinnan osalta.

“Yhdessämme murramme esteet M2M-ratkaisujen hyödyntämisen tieltä tarjoamalla yksinkertaisen, kustannustehokkaan ja nopean käyttöönottotavan. Yritykset hyötyvät ratkaisuista siten, että ne pystyvät muuttamaan isot datamäärät reaaliaikaiseksi tiedoksi ja päätöksenteon tueksi”, sanoo Jim Hagemann Snabe, SAP:n toinen toimitusjohtaja.
“M2M-palveluiden liikevaihdon on arvioitu kasvavan globaalisti 200 miljardiin dollariin vuoteen 2017 mennessä. Yhteistyömme ansiosta meillä on mahdollisuus hyödyntää tätä potentiaalia. Ericssonin kokemus viestintäteknologiasta yhdistettynä SAP:n kokemukseen yritysjärjestelmistä mahdollistaa yrityksille entistä paremman, innovatiivisemman ja nopeamman tavan vastata asiakastarpeisiin. Rakentamalla ekosysteemiä myös operaattorit saavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja ne pystyvät vastaamaan asiakkaidensa tarpeisiin”, toteaa Ericssonin pääjohtaja Hans Vestberg

Operaattorit tarjoavat yhdistetyn M2M-infrastruktuurin ja toimialakohtaiset ratkaisut asiakasyrityksilleen. Ericsson ja SAP ovat jo keskustelleet toimintamallista eri operaattorien kanssa.

LISÄTIETOJA

Ericsson
Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja


Suomen Ericsson


Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

SAP Nordics
Director Integrated Communications
Susanne Kapfer
Puh. +46 (0)8 587 700 00
M: +46 (0)733 587 798
susanne.kapfer@sap.com
Manager PR & Communications
Cathrine Thaning
Puh: +47 6 752 9458
M: +47 4 168 1740
cathrine.thaning@sap.com

SAP, maailman johtava liiketoimintaratkaisujen toimittaja auttaa kaikenkokoisia yrityksiä ja toimialoja toimimaan paremmin. Tukitoiminnoista kulmahuoneeseen, varastosta myymälään, pöytäkoneesta mobiililaitteeseen – SAP mahdollistaa ihmisiä ja organisaatioita toimimaan yhdessä ja käyttämään liiketoimintatietoa tehokkaammin. SAP auttaa yli 195 000 asiakasta (sisältää asiakkaat SuccessFactorsin yritysostosta) yli 120 maassa toimimaan kannattavasti, uudistumaan jatkuvasti ja kasvamaan kestävästi. Lisätietoja www.sap.com ja www.sap.com/finland


Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.
Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään yli 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat yli 2,5 miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 100 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2011 konsernin liikevaihto oli 35,0 miljardia Yhdysvaltain dollaria (226,9 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.
www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress