>

SAP kansainvälisen televiestintäliiton ITU:n jäseneksi

Ohjelmistoyhtiö SAP on liittynyt kansainvälisen televiestintäliiton (ITU; International Telecommunications Union) jäseneksi. ITU on YK:n alainen erityisvirasto, jonka jäseniä ovat yli 700 yksityisen ja julkisen sektorin organisaatiota sekä 193 eri maata.

SAP osallistuu ITU:n televiestintäsektorin toimintaan (ITU-T), joka kokoaa yhteen asiantuntijoita eri puolilta maailmaa kehittämään standardeja ja protokollia globaalin tieto- ja viestintäliikenteen (ICT) tarpeisiin. ITU-T:n standardointityö tapahtuu eri työ- ja opintoryhmissä, joiden jäsenet kehittävät standardisuosituksia ICT:n eri osa-alueille. Globaalin ICT-infrastruktuurin toimintaa ja tietoturvaa ohjaa tänä päivänä yli 3000 ITU:n puitteissa tehtyä standardisuositusta.

ITU-T-työryhmien jäsenenä SAP hyödyntää laajaa kokemustaan yritysohjelmistojen kehityksestä ICT-toimialan standardisuositusten määrittämisessä. SAP aikoo osallistua ITU:n johdolla käytäviin keskusteluihin toimialastandardeista ainakin pilvipalveluiden, tietoturvan, big datan ja teollisen internetin alueilla.