>

Rapala-konserni valitsi SAP-ratkaisun kansainväliseen konsernilaskentaan

Maailman johtava uistimien, kolmihaarakoukkujen, kalastajan tarvikkeiden ja fileointiveitsien valmistaja Rapala VMC Oyj on käynnistänyt projektin konsernilaskennan prosessien kehittämiseksi. Pääosana projektia Rapala-konsernissa otetaan käyttöön uusi konsolidointijärjestelmä, SAP Business Planning and Consolidation -ratkaisu (BPC 10.0 MS).

Rapala-konsernin hyvin kansainvälinen toimintakenttä ja paikallisesti johdetuista yksiköistä rakentuva organisaatio asettavat raportoinnille monipuoliset vaatimukset.

”Rapala-konserni toimii 39 maassa maailmanlaajuisesti, sisältäen alan laajimman jakeluyhtiöiden verkoston. Rapala-konsernissa ei ole koko konsernin kattavaa ERP-järjestelmää, joten konsolidointijärjestelmä on yksi harvoista keskitetyistä globaaleista tiedonkeruujärjestelmistä. Toimivalla ja pitkälle automatisoidulla konsolidointijärjestelmällä mahdollistetaan yhtenäinen data sekä liiketoimintaa tukeva toimiva ja ajantasainen raportointiprosessi”, taustoittaa Rapalan-konsernin Controller Miikka Tarna ratkaisuvalintaa.

Rapala-konsernin edellinen järjestelmä ei ollut tarpeeksi joustava, eikä näin ollen pysynyt monipuolistuvien raportointivaatimusten perässä. Lisäksi yhtiön jatkuvasti kasvava globaali läsnäolo edellyttää globaalia järjestelmää, jolle on mahdollista saada tukea myös paikallisesti. Rapala-konserni valitsi SAP BPC -ratkaisun kattavan toiminnallisuuden ja valmiin IFRS starter kit -sisällön vuoksi. Pakettiratkaisu säästää aikaa ja resursseja, joita Rapala-konsernin kokoisella kansainvälisesti toimivalla pörssiyhtiöllä on niukasti.

”Tavoittelemme virtaviivaisempaa ja itseohjautuvampaa raportointiprosessia sekä mahdollisuuksia kehittää raportointia uuden järjestelmän myötä edelleen, liiketoiminnan asettamat vaatimukset huomioiden. Odotamme kerättävän datan laadun parantuvan ja yhtenäistyvän”, listaa Tarna tavoitteita konsernilaskennan kehittämiselle.

Projekti käynnistyi marraskuussa 2013 ja se sisältää lyhyen jakson, jossa uutta ja vanhaa järjestelmää käytetään rinnakkain. SAP Business Planning and Consolidation -ratkaisun käyttöönotto tapahtuu suunnitelman mukaan vuonna 2015.