>

SAP perusti divisioonan palvelemaan pieniä yrityksiä

Ohjelmistoyhtiö SAP on perustanut SMB Solutions Group -divisioonan palvelemaan pelkästään pieniä ja keskisuuria yrityksiä. SAP on jo pitkään toiminut menestyksekkäästi pk-yritysten markkinassa, joka muodostaa lähes puolet koko maailman bruttokansantuotteesta. Uuden divisioonan tavoitteena on tukea tehokkaammin pienten yritysten kasvavia teknologiatarpeita ja yksinkertaistaa yritysten tapaa tehdä liiketoimintaa teknologian avulla. SMB Solutions Group -divisioonan palveluksessa on 500 työntekijää. Tänä päivänä SAP:n 261 000 asiakkaasta noin 100 000 on pieniä yrityksiä.

Uuden divisioonan johtajaksi on nimitetty Dean Mansfield. Hänen tehtävänään on määrittää uudelleen koko pienten ja keskisuurten yritysten sovellusmarkkina kehittämällä yksinkertaisia ja integroituja ratkaisuja, jotka toimivat SAP HANA® -alustalla ja jotka toimitetaan pilvestä.

“Pk-yritykset näyttelevät entistä merkittävämpää roolia globaalissa taloudessa, ja ne ovat entistä kiinnostuneempia käyttämään teknologiaa liiketoiminnan tukena. Arvioimme pk-yritysten IT-investointien kokonaismäärän olevan noin 680 miljardia dollaria vuonna 2018. Pk-yritysten liiketoiminta tulee muuttumaan merkittävästi mobiililaitteiden ja pilviteknologian ansiosta. Yrityksillä on kasvava tarve terävöittää tuotetarjontaansa, kehittää jakelustrategiaansa sekä saada uusia asiakkaita”, sanoo tutkimusyhtiö IDC:n pk-yritysten tutkimustoiminnasta vastaava johtaja Ray Boggs.

Mansfield vastaa jatkossa myös SAP:n nykyisestä pk-yrityksille suunnatusta SAP® Business One® -sovellusperheestä, jota myydään jatkossakin SAP:n globaalin kumppaniverkoston toimesta. Yhtiön tavoitteena on kiihdyttää SAP HANA -alustaan ja pilvipalveluihin pohjautuvan SAP Business Onen myyntiä.

Linkki englanninkieliseen tiedotteeseen