>

Headstart aloittaa SAP-pilvipalvelujen myynnin pk-yrityksille Suomessa

Suomalainen SAP-konsultointi- ja palveluyritys Headstart Oy ja ohjelmistoyhtiö SAP ovat solmineet jälleenmyyntisopimuksen pilvipalveluiden osalta Suomessa. Sopimuksen myötä Headstart laajentaa palveluitaan ja tarjoaa pilvipohjaisten SAP-sovellusten käyttöönotto-, ylläpito- ja jatkokehityspalveluita pienille ja keskisuurille yrityksille. Headstart keskittyy aluksi SAP:in myynnin, asiakaspalvelun ja markkinoinnin sovellusten (SAP Cloud for Customer) sekä matka- ja kululaskusovelluksen myyntiin (SAP Cloud for Travel and Expense). Jatkossa Headstart laajentaa tarjontaansa myös muilla SAP-pilvisovelluksilla.

Pilvipalvelut tarjoavat erityisesti pk-yrityksille joustavan ja helpon tavan ottaa käyttöön yrityssovelluksia. Pilvipohjaiset sovellukset ovat valmiiksi paketoituja kokonaisratkaisuja, jolloin liiketoimintaprosessit ovat valmiiksi määriteltyjä ja käyttöönotto on nopeaa. Pilvisovellusten käytöstä maksetaan käytön mukaan, mikä tekee hinnoittelusta läpinäkyvää ja ennakoitavaa. Pilvipalvelujen etuna on myös niiden skaalautuvuus liiketoiminnan tarpeiden mukaan.

”Yrityksiltä on tullut meille vahva viesti, että ne etsivät joustavia ja kustannustehokkaita yrityssovellusten toimitusmalleja. Erityisesti pk-yritykset haluavat ottaa nopeasti ja pienemmin kustannuksin käyttöön tietyn alueen sovelluksia, kuten esimerkiksi asiakkuuden-, talous- tai henkilöstöhallinnan sovelluksia. Niillä halutaan usein täydentää tai päivittää uusiin jo käytössä olevia toimialakohtaisia ratkaisuja”, sanoo Headstartin pilvipalveluliiketoiminnasta vastaava Sari Mikkonen.

Headstart haluaa vastata asiakasyritysten tarpeisiin ja tuo maailmanluokan liiketoimintaratkaisut ei pelkästään pk-yritysten vaan samalla myös kaikenkokoisten suomalaisten yritysten ulottuville. Ensimmäisessä vaiheessa Headstart auttaa yrityksiä ottamaan käyttöön ns. julkisessa pilvessä sijaitsevat SAP-sovellukset. Headstartin kattavat palvelut pitävät sisällään nyky- ja tavoitetilan määrityksen, pilvisovelluksen käyttöönoton, tuen ja jatkokehityksen.

Täydentävinä palveluina Headstart tarjoaa yrityksille pilvisovellusta tukevaa liiketoimintaprosessi- ja ratkaisuarkkitehtuurikonsultointia sekä käyttäjäkoulutusta. Näin voidaan varmistua, että hankitusta ratkaisusta saadaan todellisia liiketoimintahyötyjä. Toimintokohtaisten pilvisovellusten lisäksi asiakkaan on mahdollisuus ottaa käyttöön koko SAP:in toiminnanohjausjärjestelmä Headstartin yksityisestä pilvipalvelusta (Headstart Private Cloud).

”Pilvipohjaisten SAP-sovellusten skaalautuvuus ja selkeä kustannusrakenne madaltavat pk-sektorin yritysten kynnystä ottaa käyttöön yrityssovelluksia. Tarvitsemme Headstartin kaltaisia kokeneita ja ammattitaitoisia SAP-kumppaneita viemään pilvipohjaisten sovellusten viestitä pk-yrityksiin ja auttamaan niiden myynnissä ja käyttöönotossa”, sanoo SAP:in kumppaniyhteistyöstä Suomessa vastaava Arto Saarinen.

Headstart

Headstart toimii asiakkaan kumppanina mahdollistaen yritysten liiketoiminnan kehittämisen SAP-teknologiaa hyödyntämällä ja toimittamalla yrityksille SAP-ratkaisut koko elinkaaren ajan. Suomen merkittävimpiin liiketoiminnan kehittäjiin sekä SAP-konsultointi- ja valmennusyrityksiin lukeutuva Headstart työllistää noin 50 kokenutta SAP-konsulttia, ja sen liikevaihto oli vuonna 2013 noin 5,4 miljoonaa euroa. Headstart on Suomen edustaja kansainvälisessä SAP United VARs –jälleenmyyntikumppanien verkostossa, jonka kautta palvelut ulottuvat yli 57 maahan. Lisätietoja www.headstart.fi ja www.united-vars.com.