>

SAP julkisti uuden sukupolven SAP® S/4HANA -yrityssovellukset

Ohjelmistoyhtiö SAP on julkistanut uuden sukupolven yrityssovellukset nimeltä SAP® Business Suite 4 SAP HANA® (SAP S/4HANA). Kyseessä on täysin muistinvaraisen SAP HANA -teknologia-alustan päälle rakennettu sovelluskokonaisuus, joka yksinkertaistaa yritysten tapaa käyttää tietotekniikkaa liiketoiminnassaan. SAP S/4HANA -ratkaisuissa yhdistyvät SAP:n 40 vuoden ohjelmistokokemus eri toimialoilta. Asiakas voi ottaa uudet sovellukset käyttöön joko pilviratkaisuna, on-premise-ratkaisuna tai nämä yhdistävänä hybridi-ratkaisuna. SAP S/4HANA:n avulla yrityksille avautuu myös mahdollisuus hyödyntää asioiden internetiä (Internet of Things) ja erilaisia liiketoimintaverkostoja.

“Julkistuksen myötä SAP määrittelee uudelleen yritysten toiminnanohjauksen koko konseptin. SAP S/4HANA mahdollistaa yrityksille reaaliaikaisen, verkottuneen ja yksinkertaisen liiketoiminnan rakentamisen,” sanoo SAP:n pääjohtaja Bill McDermott. ”Kun Hasso Plattner keksi SAP HANA -teknologia-alustan, tiesimme että myös SAP Business Suite tullaan päivittämään digitaaliselle aikakaudelle. Meillä on nyt tarjota asiakkaille kokonaisvaltainen alusta liiketoimintainnovaatioiden kehittämiselle ja liiketoiminnan kasvulle. Tämä on meille historiallinen julkistus ja lopun alku 1900-luvun tietojärjestelmille ja niiden monimutkaisuudelle.”

SAP Business Suite 4 SAP HANA on rakennettu toimimaan ainoastaan muistinvaraisen SAP HANA -teknologia-alustan päällä. Tämän ansiosta uudet ratkaisut voivat hyödyntää täysimääräisesti uusimpia muistinvaraisia ja reaaliaikaisia ominaisuuksia. SAP S/4HANA mahdollistaa yksinkertaisemman liiketoiminnan rakentamisen kaikilla toimialoilla:

  • Yritykset voivat merkittävästi yksinkertaistaa liiketoimintaprosessejaan ja muuttaa niitä tarpeen mukaan. Muutoksia itse ratkaisuihin ei tarvitse tehdä.
  • Käyttäjät pääsevät käsiksi mihin tahansa tietoon reaaliajassa: suunnittelu, toteutus, ennustaminen ja simulointi on mahdollista tehdä erittäin nopeasti.
  • Yritykset voivat yhdistää ihmisiä, päätelaitteita sekä liiketoimintaverkostoja uudella tavalla. SAP S/4HANA myös auttaa yrityksiä hyödyntämään tehokkaasti asioiden internetiä (Internet of Things) ja big dataa.

”SAP S/4HANA on täydellinen ratkaisu organisaatioille, jotka haluavat nostaa IT:n strategiseen asemaan. Sen avulla tietohallintojohtajan rooli muuttuu tietojärjestelmien hallinnoijasta ja ylläpitäjästä liiketoimintainnovaatioiden mahdollistajaksi. Kumppaneillemme tämä tarjoaa uuden alustaratkaisun ja mahdollisuuden tuoda merkittävää lisäarvoa asiakkaiden liiketoiminnalle”, sanoo SAP Finlandin maajohtaja Taira Tepponen.

SAP S/4HANA yksinkertaistaa yritysten tietotekniikkaa:

  • Yritykset voivat nyt pienentää datajalanjälkeään ja käyttää suurempaa määrää data samassa ratkaisuissa, mikä säästää laite- ja hallintakustannuksia. Yhteisen datalähteen ansiosta eri järjestelmien aiheuttamat yhteensopivuusongelmat häviävät.
  • Yksinkertaistetun datamallin avulla asiakkaat voivat vähentää IT-kulujaan ja lisätä tietotekniikan tehokkuutta.
  • SAP S/4HANA on suunniteltu siten, että se edistää uusien liiketoiminta- ja sovellusinnovaatioiden kehittämistä. Avoin alusta mahdollistaa uudet sovellusinnovaatiot mukaan lukien paikkatietoa hyödyntävät sovellukset.
  • SAP S/4HANA:n käyttäjäystävällinen, myös mobiililaitteet huomioiva, käyttöliittymä on suunniteltu hyödyntäen SAP Fiori:n nykyaikaisia suunnitteluperiaatteita. Yksinkertainen ja roolipohjainen käyttöliittymä minimoi käyttökoulutuksen tarpeen nostaen samalla tuottavuutta.

SAP:n laaja kumppaniekosysteemi auttaa asiakkaita SAP S/4HANA:n käyttöönotossa. Asiakkaat voivat siirtyä SAP S/4HANA-käyttäjiksi ennalta määritellyn migraatio- ja käyttöönottopaketin avulla. Nykyiset SAP Business Suiten käyttäjät, joiden ratkaisut toimivat SAP HANA -alustan päällä, voivat siirtyä vaivattomasti SAP S4HANA:aan ilman käyttökatkoja. Asiakkaat voivat suunnitella tarpeidensa mukaisen yksilöllisen käyttöönottopolun ratkaisuille. SAP Business Suite 4 SAP HANA on saatavilla pilviratkaisuna, on-premise-ratkaisuna tai nämä yhdistävänä hybridi-ratkaisuna.

SAP S/4HANA laajentaa SAP:n pilvipohjaisten ratkaisujen portfoliota myös sen tytäryhtiöiden Ariban, Fieldglassin ja SuccessFactorsin ratkaisuilla. SAP:n kattava pilviratkaisuportfolio antaa asiakkaille mahdollisuuden edetä omassa tahdissa pilvipalveluiden käyttäjiksi säilyttäen samalla jo käytössä olevien SAP-ratkaisujen hyödyt. Kesäkuussa 2014 julkaistu SAP Simple Finance -taloushallinnon ratkaisu oli ensimmäinen markkinoille tuotu SAP S/4HANA -sovellus.

Lue mitä kumppanit, kuten Accenture, Capgemini, Deloitte Consulting LLP, Ernst & Young LLP ja PwC, sanovat SAP S/4HANA:sta: “Partner Quote Sheet: SAP Unveils the Next Generation of Enterprise Software with a New Business Suite, SAP S/4HANA .”

Lisätietoja: SAP News Center.SeuraaSAP:a Twitterissä @sapnews.