>

Enfo SAP:n seuraavan sukupolven liiketoimintajärjestelmien jälleenmyyjäksi

SAP ja Enfo laajentavat vuonna 2006 alkanutta pohjoismaista palvelupuolen yhteistyökumppanuutta kattamaan myös seuraavan sukupolven SAP-liiketoimintajärjestelmien jälleenmyynnin. Uusi yhteistyösopimus solmittiin maaliskuussa 2015 Enfo Sverigen kanssa ja ensi vaiheessa se koskee SAP-liiketoimintasovelluksia SAP ERP, CRM, SRM ja SCM sekä mobiiliratkaisuja kaikissa Pohjoismaissa. Näin Enfo pystyy tarjoamaan ohjelmistoja, integraatiota ja palveluja kokonaisratkaisuna keskisuurille ja suurille pankki- ja talousalan, teollisuuden ja palvelualan yrityksille sekä julkiselle sektorille. Samalla Enfo pyrkii luomaan osaamista ja kehittämään liiketoimintaa SAP:n uudempien ratkaisujen osalta päätöksenteon tukena sekä analyysisovelluksissa ja -alustoilla, SAP:n pilviratkaisuissa ja uusimmassa SAP S/4 HANA -yrityssovelluksessa.

SAP ja Enfo näkevät mahdollisuuksia IT-markkinoiden uudessa asiakassegmentissä, joita leimaa kysynnässä tapahtunut muutos. Tällä hetkellä yritykset koosta ja ensisijaisesta toimittajastaan riippumatta haluavat hyödyntää olemassa olevia järjestelmiä, mutta samalla integroida niitä useamman liiketoiminta-alueen uusiin teknisiin ratkaisuihin ja sovelluksiin saadakseen joustavan ja toimivan kokonaisuuden. Lisäksi liiketoimintaosaamisen kysyntä kasvaa, kun aluevastaavien IT-budjetit kasvavat. Enfosta tulee siten yksi SAP:n ensisijaisista pohjoismaisista jälleenmyynnin kumppaneista, jonka kohderyhminä tulevat olemaan IT-osastot ja ulkoistus- ja tekniset palvelut sekä kokonaisvaltaisista ratkaisuista vastaavat liiketoimintavastaavat.

SAP avasi kaksi vuotta sitten kaikki asiakassegmenttinsä kumppaneilleen ja antoi heille oikeudet toimia vapaasti kaikissa kumppaniryhmissä. Liiketoimintakumppani voi siten olla esimerkiksi niin jälleenmyyjä, integraattori kuin hosting-kumppanikin. Samanaikaisesti SAP on neljän viime vuoden aikana kehittänyt laajan ratkaisuportfolion, myös pilvessä, joka käsittää integroidut analyysi- ja päätöksenteon tukitoiminnot liiketoimintavastaaville. Enfolle, joka markkinoi palveluitaan ensisijaisesti ratkaisuittain, aukeaa siten uusia myynti- ja palvelumahdollisuuksia eri liiketoiminta-alueille.

– Vahvistamme kumppanuuttamme SAP:n kanssa, koska olemme havainneet integroidun digitalisoinnin tarpeen kasvaneen ruotsalaisyritysten kaikissa toiminnoissa. Siksi olemme vakuuttuneita siitä, että huippuosaamiseen perustuvat kokonaisvaltaiset ratkaisut eri osaamisaloilla tulevat kasvamaan. Tähtäämme, että meillä on noin 200 SAP-asiantuntijaa Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa, kertoo Enfon konsultointipalveluiden Executive Vice President Lars Aabol.

– SAP on onnistunut selkeällä innovaatiostrategiallaan luomaan johtavia ratkaisuja digitaaliseen taloushallintaan niin, että niissä yhdistyvät toiminnot, analysointi, päätöksenteon tuki, yhteistyö ja mobiilius reaaliajassa. Pystymme tarjoamaan myös erittäin joustavia ratkaisuja yrityksille niiden haluamalla tavalla. Siksi haluamme laajentaa ja syventää paikallista kumppaniverkostoamme Pohjoismaissa niin, että yhä useammat kumppanit voivat hyötyä syntyvistä uusista liiketoimintamahdollisuuksista, kun pienet, keskisuuret ja suuret yritykset hankkivat uusia datapohjaisia ohjelmistoratkaisuja tehostaakseen kilpailukykyään, kertoo Ari Pussinen, joka vastaa SAP:n Pohjoismaiden kumppaneille sekä PK-yrityksille suunnatusta liiketoiminnasta.

Enfo

Enfo on pohjoismainen IT-palvelutalo ja tarjoamme IT-ulkoistusta, talousprosessipalveluja sekä IT-konsultointipalveluja asiakkaillemme Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, jotta asiakkaamme voivat keskittyä ydinliiketoimintaansa. Vahvuutenamme on 50 vuoden kokemus toimivien tietotekniikkaratkaisujen ja -konseptien kehittämisestä sekä lähes 800 huippuluokan IT-ammattilaisen vankka osaaminen. Teemme liiketoimintaprosesseista yksinkertaisia, joustavia ja fiksuja. Enfon liikevaihto on 145 miljoonaa euroa.www.enfo.fi