>

SAP toi uusia palveluja pilveen

Ohjelmistoyhtiö SAP lisää uusia palveluja SAP HANA Cloud Platform -pilvipalvelualustalle sekä tuo markkinoille uuden SAP HANA Vora -palvelun, joka on Hadoop-alustalla käytettävä muistivarainen kyselymoottori. Yhtiö myös ilmoitti samalla tukevansa avoimen lähdekoodin Cloud Foundry – ja OpenStack -kehitysprojekteja tarjoamalla SAP HANA Cloud Platform -alustan niiden käyttöön. Uusilla julkistuksilla SAP haluaa edistää yritysten siirtymistä kohti digitaalista liiketoimintaa.

SAP HANA Vora Hadoop-alustalle

SAP HANA Vora on tietohallintopäälliköille, kehittäjille ja data-analyytikoille tarkoitettu muistinvarainen kyselymoottori. Se kytkeytyy suoraan Apache Spark:iin, mikä mahdollistaa paremman ja interaktiivisemman Hadoop-analyysin. Yritysten haasteita tänä päivänä ovat räjähdysmäisesti kasvaneet ja hajallaan olevat datamassat sekä liiketoimintaprosessit, jotka eivät ole täysin yhteensopivia yrityssovellusten, big datan ja asioiden internetin kanssa. SAP HANA Vora tarjoaa yrityksille työkalut yrityksen koko datamassan sekä Hadoop-pohjaisen datan interaktiiviseen analyysiin. Se myös sisältää keskitetyn työkalun hajautettujen ympäristöjen hallintaan.

SAP HANA Vora sopii erityisesti niille yrityksille, joiden liiketoiminta perustuu suurten datamassojen käsittelyyn ja analysointiin, kuten rahoitus- ja telekommunikaatiotoimialan sekä terveydenhuollon ja valmistavan teollisuuden yritykset. SAP HANA Vora:n avulla yritykset voivat muun muassa:

  • Pienentää riskejä ja ehkäistä petoksia havaitsemalla poikkeavaisuuksia rahaliikenteessä ja asiakaskäyttäytymiseen liittyvässä datassa.
  • Optimoida tietoliikenteen kaistanleveyttä analysoimalla tietoliikennemalleja, jotta verkkojen pullonkaulat voidaan välttää ja tietoliikenteen priorisointia parantaa.
  • Toteuttaa ennaltaehkäiseviä huoltotoimenpiteitä ja parantaa tuotteiden takaisinvedon prosessia analysoimalla tuotteiden eri komponentteja, palvelutietoja ja sensoridataa yhdessä.

SAP HANA Vora:n asiakasversio ja sovelluskehittäjille tarkoitettu pilvipohjainen versio ovat saatavilla syyskuun loppuun mennessä.

Yksinkertaisempaa avoimien yrityssovellusten kehitystä

Tukeakseen avoimeen lähdekoodiin pohjautuvien palvelualustojen kehitysprojekteja (Platform-as-a-service, PaaS), SAP tarjoaa SAP HANA Cloud Platform -betaohjelman Cloud Foundry – ja OpenStack -kehitysyhteisöjen käyttöön. Tämä laajennettu tuki tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden kehittää pilvisovelluksia ja suojella olemassa olevia IT-investointeja.

SAP HANA Cloud Platform sisältää nyt myös lisäpalveluja, jotka tarjoavat kehittäjille pääsyn valmiiksi rakennettuihin ja testattuihin liiketoimintaprosesseihin, jotka voidaan ottaa nopeasti käyttöön pilvisovelluksia kehitettäessä. Pilvestä palveluna hankittavat liiketoimintaprosessit (Business Process-as-a-Service, BPaaS) ovat saatavissa kokeiluversioina osana SAP HANA Cloud Platform -alustaa. Nämä sisältävät mm.:

  • SAP hybris as a Service – Uusia työkaluja verkkokaupan, asiakasuskollisuuden ja asiakkaan sitouttamisen ratkaisujen kehittämiseen. SAP hybris YaaS -palvelu on SAP:n, SAP Hybriksen, itsenäisten sovelluskehittäjien ja kolmansien osapuolien kehittämien mikropalvelujen avoin markkinapaikka.
  • SAP Tax-Calculation-as-a-Service – tax calculation -mikropalvelu, joka on osa nopeasti laajenevaa SAP HANA Cloud Platfom -palvelukirjastoa, laskee automaattisesti verot missä päin maailmaan tahansa. Palvelu yksinkertaistaa ja harmonisoi paikalliset verolaskelmat SAP- ja ei-SAP-ympäristöissä, mikä säästää kustannuksia ja lisää liikevaihtoa.

“Tavoitteemme on auttaa yrityksiä digitaalisen transformaation toteuttamisessa. Digitaalista liiketoimintaa varten yritykset tarvitsevat teknologia-alustan, joka mahdollistaa reaaliaikaisen ja ketterän liiketoiminnan sekä laajan näkymän yrityksen kaikkeen dataan. SAP HANA Vora ja SAP HANA Cloud Platform:n uudet toiminnallisuudet tarjoavat asiakkaillemme työkalut digitaalista liiketoimintaa varten”, sanoo SAP:n teknologiajohtaja ja johtoryhmän jäsen Quentin Clark.

Asiakkaat, jotka parhaillaan suunnittelevat ottavansa käyttöön SAP HANA Vora -palvelun ja SAP HANA Cloud Platform:n uusia palveluja, ovat Intel ja GENBAND.

SAP HANA Cloud Platform -kumppanit

SAP:n laaja kumppaniekosysteemi myy ja tarjoaa mm. SAP HANA Cloud Platform – ja SAP HANA Vora -palveluja asiakkaille. Lue lisää mitä kumppanimme, kuten Arvato, Capgemini, Cloudera, Deloitte Consulting LLP, In Mind ja MapR sanovat uusista palveluistamme

Linkki alkuperäiseen englanninkieliseen tiedotteeseen