>

Antti Soini SAP SuccessFactorsin Pohjoismaiden liiketoimintajohtajaksi

Antti Soini on nimitetty ohjelmistoyhtiö SAP:n SuccessFactors-liiketoimintojen pohjoismaiden johtajaksi. SAP SuccessFactors on SAP:n pilvipohjainen henkilöstöhallinnon sovelluskokonaisuus. Soini siirtyy tehtävään SAP Finland Oy:n konsultointipalvelujen vetäjän paikalta.

Soini on ollut SAP:n palveluksessa 10 vuoden ajan sekä ohjelmistomyynnissä että palveluliiketoiminnoissa. Ennen SAP:a Soini on työskennellyt mm. Oraclen ja CGI:n palveluksessa.

”Pilviteknologia on tällä hetkellä keskeinen ohjelmistotoimialaa muuttava tekijä. Erityisesti henkilöstöhallinnon sovellukset, kuten SAP SuccessFactors, ovat jo usean vuoden ajan olleet pilvipalvelujen kehityksen kärjessä. Moni globaalisti toimiva yritys, suomalaiset yritykset mukaan lukien, etsii kilpailukykyä ja tehokkuutta pilvisovelluksista. Niiden etuna on nopea käyttöönotto sekä joustava ja kustannustehokas käyttö”, sanoo Antti Soini.

”Kysyntää uusille ratkaisuille vauhdittaa henkilöstöhallinnon roolin korostuminen. Yritysten keskeisiä kilpailukyvyn lähteitä ovat onnistuneet rekrytoinnit, henkilöstön osaamiseen kehittäminen ja parhaiden työntekijöiden motivointi. Yritykset panostavat tällä hetkellä runsaasti voimavaroja kyvykkyyksien johtamiseen ja hallintaan (talent management). Yhtälailla kun talousjohtaja raportoi johdolle yhtiön taloudellista tilanteesta nykyajan HR-johtajan on kyettävä kertomaan yrityksen osaamispääoman tilasta tarkasti. Henkilöstöhallinto ei enää ole hallinnollinen tukifunktio, vaan sillä on keskeinen rooli yrityksen strategiassa. Modernit sovellukset auttavat HR-johtoa tehtävän toteuttamisessa”, Soini jatkaa.

SAP SuccessFactorsilla on maailmanlaajuisesti noin 4 000 asiakasta ja 27 miljoonaa käyttäjää 60 eri toimialalla. Ratkaisua käytetään yli 177 maassa 37 kielellä. SAP SuccessFactors on laajasti käytetty myös Pohjoismaissa ja Suomessa. SAP SuccessFactors sopii kaiken kokoisille yrityksille ja se on helposti integroitavissa yrityksen muihin järjestelmiin.