>

Jääkiekon SM-liiga ja SAP osallistuvat teknologiakilpailuun – tavoitteena fanikokemuksen kehittäminen

Jääkiekon SM-liiga ja ohjelmistoyhtiö SAP osallistuvat Ultrahack 2015 tapahtumaan SAP Sports & Fan Experience -sovelluskehityshaasteella, jossa etsitään uusia tapoja hyödyntää teknologiaa ja dataa fanikokemuksen kehittämiseksi. Kilpailua varten SM-liiga antaa sovelluskehittäjille pääsyn Liigan jääkiekko-otteluiden laajaan tilastodataan. Vastaavasti SAP tarjoaa kehittäjille SAP HANA Cloud -teknologia-alustan työkaluineen sekä mentorointia sovellusten kehitykseen. SAP Sports & Fan Experience on osa Euroopan-laajuista Ultrahack 2015 -sovelluskehitystapahtumaa.

Kilpailuun osallistuvien joukkueiden tehtävänä on kehittää uudenlaisia, dataa hyödyntäviä palveluja jääkiekkofanien käyttöön.Niiden tulee edistää kannattajien sitoutumista joukkueeseen paremman ja syvemmän fanikokemuksen kautta. Sovellusten tulee olla käyttäjäkokemukseltaan erinomaisia ja niissä voidaan yhdistää dataa eri lähteistä, kuten otteludataa, sosiaalisen median dataa tai paikkatietoa. Kilpailua varten SM-liiga avaa järjestelmiensä API-rajapinnat otteluiden tilastodataan.

”Jokaisesta Liiga-ottelusta kerätään kasvava määrä erilaista peliin liittyvää tilastotietoa, jota on käytetty ennen muuta valmennuksen ja pelin itsensä kehittämiseen. Viime aikoina on huomattu, että kerättyjä tilastotietoja voidaan hyödyntää monin tavoin onnistuneesti myös osana kehittyvää urheiluviihteen tarjontaa. On kutkuttavaa nähdä, miten kilpailijat keksivät hyödyntää tietokantaamme”, toteaa Jääkiekon SM-Liigan vastaava tuottaja Juha Huhta.

”Teknologia muuttaa merkittävästi urheilua lähivuosina, niin sen seuraamista, valmentamista kuin johtamistakin. Kaiken keskiössä on data ja sen oikeanlainen hyödyntäminen uusien palvelujen ja sovellusten kehityksessä. USA:n ammattilaisurheilusarjat ovat olleet edelläkävijöitä tilastodatan hyödyntämisessä jo pitkään. Muun muassa NHL, NFL ja NBA ovat rakentaneet palveluja, joiden avulla fanit pääsevät nauttimaan suosikkilajistaan entistä monipuolisemmin. Liigalla on erinomainen mahdollisuus tehdä samoin Suomessa. Odotamme kiinnostuneina, millaisia ideoita kilpailuun osallistuvilla joukkueilla on”, sanoo Business Innovation Architect Mikael Östman SAP Finlandista.

SAP Sports & Fan Experience -kilpailu on avoin kaikille sovelluskehittäjille. Kilpailuun voi ilmoittautua 30.10. asti, jolloin myös julkistetaan loppukilpailuun valitut joukkueet. Loppukilpailu järjestetään 6.-8.11. Helsingissä, jonka aikana joukkueet kehittävät ideaansa eteenpäin SAP:n asiantuntijoiden ja Liigan edustajien mentoroimina. Voittaja julkistetaan 8.11.

SAP on tehnyt pitkään yhteistyötä eri urheilulajien kanssa tuodakseen teknologian osaksi urheilua: koripallo (NBA), amerikkalainen jalkapallo (NFL), jääkiekko (NHL, Jokerit, San Jose Sharks, Tšekin jääkiekkomaajoukkue, Saksan jääkiekkoliiga DEL), jalkapallo (Saksan Jalkapalloliitto/maajoukkue, Bayern Munchen), tennis (naisten ammattilaiskiertue WTA) sekä purjehdus (Extreme Sailing, Suomen Purjehdusliiga/Suomen Purjehdus ja Veneily ry), autourheilu (Formula 1/ Mercedes McLaren).