>

SAP digitalisoi omaisuuserien hallinnan ja huoltotoiminnan uusilla ratkaisuilla

Ohjelmistoyhtiö SAP on lanseerannut kaksi uutta ratkaisua yritysten omaisuuserien hallintaan ja huoltotoimintaan.

SAP Asset Intelligence Network – ja SAP Predictive Maintenance and Service -ratkaisut auttavat laitevalmistajia, palvelutarjoajia sekä omaisuuserien hallinnasta vastaavia hyödyntämään esineiden internetin tarjoamia mahdollisuuksia sensoreiden ja älykkäiden laitteiden lisääntyessä huoltotoiminnassa ja omaisuuserien hallinnassa. SAP on kehittänyt uudet ratkaisut yhteistyössä saksalaisen Endress + Hauserin kanssa ja ne julkistettiin parhaillaan käynnissä olevan Hannover Messe -teknologiamessun yhteydessä.

“Uudet ratkaisut muuttavat omaisuuserien hoidon parissa toimivien sidosryhmien työn reaktiivisesta proaktiiviseksi. Olemme nyt pisteessä, jossa kulujen, riskien ja suorituskyvyn tasapainottamiseen liittyvät liiketoiminnan haasteet kohtaavat muistivaraisen analytiikan ja pilviteknologian. Uudet ratkaisumme digitalisoivat täysin koko omaisuuserien hallinnan elinkaaren”, sanoo SAP:n toimitusketjun hallinnan ratkaisujen johtaja Hans Thalbauer.

SAP Asset Intelligence Network – varmistaa tiedon laadun sekä tuotteiden että omaisuuserien elinkaaren aikana

SAP Asset Intelligence Network tarjoaa käyttäjille laitetiedon keskitetyn ja globaalin hakemiston. Tietoturvallinen pilvialusta yhdistää eri kumppanit niin yrityksen sisäiseen kuin ulkoiseenkin yhteistyöhön keskitetyn clearinghouse-tyyppisen välityskeskuksen kautta. Pilviportaalin standardoidun sisällön avulla kaikki toimijat toimivat yhteisten ja johdonmukaisten käsitteiden avulla.

”Kaikki laitteet, jotka valmistamme Endress+Hauserissa, ovat automaattisesti saatavilla asiakkaidemme SAP-järjestelmien kautta tarvittavalla elinkaaritiedolla varustettuna. Tarkoituksenmukainen informaatio oikeaan aikaan parantaa merkittävästi tehokkuutta ja siten koko yrityksen tulosta”, sanoo Endress + Hauserin johtaja Klaus Endress.

Lue lisää SAP Asset Intelligence Network -ratkaisusta: www.sap.com/ain tai blogi.

SAP Predictive Maintenance and Service – leikkaa kustannuksia ja edistää luotettavuutta

SAP Predictive Maintenance and Service -ratkaisu on suunniteltu vähentämään yritysten huoltotoiminnan ja -palveluiden kustannuksia samalla kun se edistää yrityksen omaisuuserien saatavuutta ja luotettavuutta. Kun ratkaisu hyödyntää SAP HANA -alustaa ennakoivassa analytiikassa, pystyy se prosessoimaan suuren määrän sensoreista ja älykkäistä laitteista kerättyä reaaliaikaista operationaalista dataa.

SAP Predictive Maintenance and Service tarjoaa sisäänrakennetut toiminnallisuudet, jotka analysoivat sensoridataa ja monitoroivat laitteiden toimintaa etänä. Ratkaisu sisältää myös ennustusmalleja koneoppimiseen, sekä materiaaliohjauksen integraation liiketoimintajärjestelmiin, mikä mahdollistaa hälyt huollonjärjestelmissä, jotta suunnittelemattomat seisokit tuotannossa voidaan välttää.

”Tapahtumien ja huoltotoimenpiteiden ennakointi lisää yrityksen omaisuuserien tehokkuutta ja suorituskykyä. SAP Predictive Maintenance and Service -ratkaisu auttaa meitä yhdistämään paremmin tuotteemme ja palvelumme asiakkaidemme operatiivisiin tarpeisiin ja käyttötapoihin”, sanoo Kaeser Kompressorenin tietohallintojohtaja Falko Lameter.